Mașinile Tesla pot fi cumpărate cu bitcoin. Prețul monedei digitale a crescut cu 3%, după anunțul lui Musk

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Şeful producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a anunţat miercuri că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă în afara SUA ulterior în acest an, transmite Reuters, preluat de Agerpres. Anunțul său a făcut prețul monedei digitale să crească cu 3%.

Miliardarul a scris pe Twitter: „Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”.

Prețul unui bitcoin a crescut cu aproape 3% la 56.242 dolari, după anunțul pe Twitter al lui Musk, mai mult decât ar fi nevoie să cumperi o Tesla Model 3, care costă sub 40.000 de dolari. Cel mai scump vehicul produs de Tesla, modelul X Plaid, începe de la circa 120.000 de dolari, un pic mai mult de doi bitcoini..

Cotaţia bitcoin a urcat luna trecută la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea „achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung”, se arată în comunicatul Tesla.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *