Microsoft a ratat uşor estimările Wall Street pentru veniturile din trimestru al doilea. A scăzut piața computerelor personale

Redacția ian. 25, 2023 0 comentarii
Sediu Microsoft

Microsoft a ratat uşor estimările Wall Street pentru veniturile din trimestru al doilea, din cauza scăderii pieţei computerelor personale, care a afectat divizia sa de software Windows, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Veniturile au crescut cu 2% la 52,7 miliarde dolari, în cele trei luni încheiate la 31 decembrie, comparativ cu estimarea medie a analiştilor de 52,94 miliarde dolari, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Acţiunile companiei cu sediul în Redmond, Washington, au crescut cu 4% în timpul tranzacţiilor electronice, după închiderea bursei.

Microsoft a pierdut aproape o treime din valoarea sa de piaţă, într-un 2022 sumbru pentru acţiunile tehnologice.

Microsoft se confruntă cu o scădere abruptă a afacerilor diviziei de computing, care include produse precum sistemele de operare şi dispozitive.

Livrările de PC-uri au scăzut cu aproape 29% între octombrie şi decembrie, potrivit Gartner, cel mai mare declin trimestrial al livrărilor de când firma de consultanţă a început să urmărească piaţa, la mijlocul anilor 1990.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *