Ministerul Economiei anunță că vrea să înceapă exploatarea de materii prime critice pentru producția de semiconductori

semiconductori placa

Ministerul Economiei are în vedere o serie de măsuri pentru începerea exploatării de materii prime critice pentru producția de semiconductori și investiții în microelectronică prin PNRR, proiect pentru care sunt alocate fonduri de 500 de milioane de euro prin Ministerul Economiei, anunță ministrul Florin Spătaru.

Afirmația vine în contextul unei vizite pe platforma de la Mioveni a companiei auto Dacia.

Discuțiile din cadrul vizitei s-au axat pe găsirea de soluții de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul angajaților, transmite ministerul.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemica și cresterea preturilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia si Renault Group au făcut eforturi pentru menținerea activității companiei”, a declarat Florin Spătaru.

Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut și cu salariații. Știu că pentru depășirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu Ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menținem oamenii pe posturi”, a declarat  ministrul economiei în cadrul vizitei de lucru la Dacia Mioveni.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Daca “don menistru” al Economiei “discuta” aceasta problema DEOSEBIT DE IMPORTANTA – DE ACTUALITATE si ULTRA TEHNICA cu salariatii Dacia de la Mioveni ….. e ca si cand AR INGROPA-O CHIRA INAINTE DE NASTERE ! To’arase menistru ! Chiar ne credeti la fel de prosti – ca Dv ! – pe toti care mai pierdem vremea citind ziarele ? V-ati dovedit INCOMPETENTA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.