Ministrul Sorin Grindeanu despre șantierele lui Umbrărescu : cu Bacău-Pașcani va avea în lucru 420 de kilometri de Autostradă și Drum Expres, aproape jumătate din cât are România. Directorul UMB : ne mobilizăm militărește, avem 5000 de drumari

Autostrada București Nord Lot 2 UMB asfaltare

Constructorul UMB va avea în execuție 420 de kilometri de Autostradă și Drum Expres doar pentru 2023, dacă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) vor fi respinse contestațiile Danlin pentru cele trei loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani, a anunțat joi, la semnarea contractelor pentru loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu. Pe lângă cele trei contestații de pe secțiunea Bacău-Pașcani, CNAIR mai trebuie să rezolve și problema contestației de pe lotul 3 al secțiunii Ploiești -Buzău (tot contestație Danlin) pentru a avea contracte semnate și lucrări începute pe toate cele 13 loturi ale întregii Autostrăzi A 7 dintre Ploiești și Pașcani.

,,Din calculele pe care le am eu, dacă intrăm în scenariul în care CNSC-ul respinge contestațiile și UMB-ul va fi câștigător și pe celelalte trei loturi de la Bacău la Pașcani, au în lucru, în total în șantiere, nu doar pe A 7, 420 de kilometri, ceea ce înseamnă o organizare exemplară de care sunt capabili, știm cu toții, dar care înseamnă, așa aproape jumătate din rețeaua pe care o are România în acest moment. Eu un ,,challenge” de care nu sunt capabile multe companii.” a transmis joi, ministrul Grindeanu.

Întrebat despre capacitatea de mobilizare pentru a respecta termenele pe toate șantierele, directorul general UMB, Cornel Bunghiuz a dat asigurări că sunt resurse, în prezent fiind angajați 5000 de drumari, iar pentru viitoarele șantiere de pe A 7 (aproape 250 de kilometri) vor avea o organizare militărească : ,,vă asigur că o să ne mobilizăm exemplar, aș putea spune militărește, astfel încât, așa cum am procedat până acum să terminăm și mai devreme pentru contractele pe care le avem în derulare. Organizarea o să o facem pas cu pas în funcție de evoluția timpului, vă asigur că vom termina în termen. Resursa acum este de 5000 de oameni care lucrează efectiv, nu doar pe A 7. ” -Cornel Bunghiuz, director UMB.

Grupul de firme patronat de Dorinel Umbrărescu va deschide garantat în acest an 32 de kilometri de Drum Expres pe Lotul 3 Craiova-Pitești și un tronson, cel mai probabil toți cei 19 kilometri, din Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord. Avansate sunt și două loturi pe Autostrada Transilvania (30 km.), însă lucrările depind de vreme și asigurarea descărcărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *