Nicuşor Dan anunţă când vor fi reluate lucrările pe cele trei mari şantiere din Bucureşti. De ce sunt blocate şi acum lucrările la Pasajul Doamna Ghica, Parcarea Granitul şi Prelungirea Ghencea

pasajul doamna ghica

Parcarea de la Pantelimon – Granitul va fi deschisă peste două luni, iar pentru Pasajul de la Doamna Ghica lucrările vor fi reluate şi se va vedea un avans major al şantierului, a promis primarul general Nicuşor Dan. În privinţa lucrărilor pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea, Dan a anunţat că, până la sfârşitul anului, va fi terminat doar sectorul cuprins între strada Braşov şi Râul Doamnei, însă până la intersecţia de la Domneşti unde CNAIR (Compania de Drumuri) construieşte pasajul suprateran este nevoie de 60 de milioane de lei pentru exproprieri.

Primarul General a cerut din nou ca Primăria Sectorului 6 să contribuie financiar pentru Prelungirea Ghencea aşa cum face deja Primăria Sectorului 2 pentru Pasajul de la Doamna Ghica (n.r. Consiliul Local sector 2 a aprobat o finanţare de 30 de milioane de lei pentru Pasajul Doamna Ghica, dar fără a prelua lucrarea).

„Probabil că azi o să ieşim cu bugetul şi o să stăm 15 zile în dezbatere publică. Ce pot să vă spun este că până la Râul Doamnei îl facem anul acesta, nu mai sunt exproprieri necesare, dar de la râul Doamnei la Domneşti trebuie să plătim 60 de milioane lei pentru exproprieri. Sperăm să ajungem la un acord cu Compania Naţională de Investiţii (n.r., nu este clar dacă primarul general se referă la CNI – Compania Națională de Investiții sau la CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) să preia şi acest tronson. Sperăm ca Primăria Sectorului 6, care au şi ei bugetul în dezbatere, să contribuie la această lucrare aşa cum şi Sectorul 2 o face pentru podul de la Doamna Ghica”, a explicat Nicuşor Dan, care a participat la inaugurarea pasarelei pietonale din Sectorul 4 între oraşul Popeşti – Leordeni şi staţia de metrou Berceni.

Pe toate cele trei şantiere care aparţin PMB lucrările sunt suspendate pentru că Municipalitatea are conturile blocate, iar bugetul încă nu este aprobat.

Parcarea cu peste 500 de locuri de la Pantelimon – Granitul avea termen de finalizare februarie 2021, Pasajul Doamna Ghica – luna mai (acum este la aproape 50% stadiu fizic), iar modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea – septembrie 2021. Pentru această arteră de aproximativ 7 kilometri, şantierul este deschis doar pe primul tronson cu o lungime de 700 de metri, unde lucrările au ajuns la 40%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *