TRANSAVIA, unul dintre cei mai mari producători locali de carne de pui, a declarat pentru Economedia că va investi 17 milioane de lei în modernizarea unei linii de procesare carne de pui în produse elaborate, complet automatizate, care va permite companiei dublarea capacității de procesare de carne de pui.
Este vorba despre investiția anunțată în luna august la Ministerul Finanțelor, pentru care compania aplicase inițial pentru un ajutor de stat de 8,8 milioane lei. Reprezentanții Transavia a declarat că această investiție se va realiza și fără ajutorul de la stat.
„Această aplicație pentru ajutor de stat a fost făcută pentru unul dintre proiectele noastre de extindere și modernizare a unei linii de procesare carne de pui în produse elaborate, pe care o vom realiza și fără ajutor de stat. Noua linia de procesare, de ultimă generație, complet automatizată, ne va permite dublarea capacității de procesare carne de pui în produse elaborate”, au declarat reprezentanții Transavia.
Aceștia spun că linia este deja comandată și va fi pusă în funcțiune anul viitor. TRANSAVIA își susține dezvoltarea sustenabilă prin investiții anuale 20-25 de milioane de euro, din fonduri proprii, alocate preponderent către energie verde și dezvoltarea de noi capacități de producție.
TRANSAVIA este unul dintre cei mai mari producători locali de carne de pui. Compania are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI.