Retailerul de încălțăminte Deichmann își digitalizează serviciile HR pentru angajați. Clasicii fluturași de salariu pot fi vizualizați într-o aplicație

Redacția oct. 27, 2022 0 comentarii
Deichmann, punga, cumparaturi

Retailerul de încălțăminte Deichmann anunță că își digitalizează serviciile de resurse umane pentru angajați, în contextul în care se află într-o fază de digitalizare extensivă a proceselor interne.

Compania introduce soluții implementate de către SAP. Astfel, nu vor mai exista clasicii fluturași de salariu, ci angajații pot de acum să-i vizualizeze direct într-o aplicație, de pe orice dispozitiv. De asemenea, aceștia își pot administra datele personale cu ajutorul funcțiilor de self-service.

Cât de curând, angajații vor putea să își ia concediu prin intermediul aceleiași platforme, în doar câteva click-uri, mai susține compania.

Există în continuare o echipă internă de IT care ajută departamentul de resurse umane să digitalizeze diverse scenarii.

În prezent, Deichmann implementează soluții cloud de la SAP pentru departamentele HR din Germania.

În faza inițială a proiectului, Deichmann oferă variante digitizate ale documentelor către angajați. Primele funcții self-service sunt deja active, iar angajații pot să-și actualizeze singuri schimbările de adrese sau detaliile bancare. Pot, de asemenea, să adauge și un contact de urgență, pentru situații neprevăzute.

Fluturașii de salariu digitali sunt deja oferiți către 1.200 de angajați aflați la sediul companiei și în magazinele din Essen. Restul de peste 41.000 de angajați din magazinele Deichmann vor primi, curând, acces la soluția implementată.

„În prezent, angajații se așteaptă ca totul să fie online. Iar experiența utilizatorilor este întotdeauna o prioritate”, afirmă Christina Boehme, director al departamentului de HR din cadrul Deichmann. ”Faptul că facem economii în privința imprimării documentelor și reducem costurile de expediere nu este doar un simplu bonus, ci ne ajută să fim și mai sustenabili.”

Compania germană Deichmann are acum prezență cu 4.300 de magazine fizice în 31 de țări, inclusiv în România, în toate aceste locații și nu numai fiind angajați peste 42.000 de oameni. Fondată în 1913, firma este încă o afacere de familie și are de gând să rămână astfel și în viitor.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *