Rezident, Airbnb-ul românesc, reabilitează 25 de apartamente din Constanța cu trei milioane de euro

Alexandra Bogatu Rezident 1

Rezident, compania care închiriază apartamente în regim hotelier reabilitează și amenajează 25 de apartamente, lucrare care se va finaliza anul viitor. Acestea se află într-o clădire construită în 1940, în strada Marcus Aurelius, cu vedere directă asupra portului Tomis din orașul Constanța. Apartamentele vor fi complet refăcute astfel încât să corespundă standardelor de închiriere/locuire din acest moment și vor fi închiriate sub brandul Rezident Marina Tomis.

Rezident vrea să le ofere spre închiriere atât turiștilor, cât și celor care călătoresc în interes de afaceri. Clădirea este situată foarte aproape de plajă și centrul vechi, ceea ce reprezintă un avantaj pentru turiști, și în proximitatea celor mai importante noduri administrative și de business: Portul Constanța, Tribunalul și Primăria.

Investitorii au bugetat aproximativ trei milioane de euro pentru finalizarea construcției, fonduri proprii și investiție bancară, iar proiectul este derulat de o asociere dintre două firme, Logistic Partnes și Inostrio Enterprises, ultima fiind un alt business al familiei.

Proiectul este prevăzut să se termine spre finalul anului 2022. Rezident funcționează asemănător cu Airbnb, cu diferența că românii închiriază propriile apartamente și nu apartamente deținute de parteneri, persoane fizice în general, pe model Airbnb.

Rezident încheie anul cu venituri în creștere cu 23% față de 2020 și un plus de șapte apartamente în regim hotelier. Pentru 2022, compania urmărește creșterea portofoliului prin trei metode: construcție proprie, achiziție în zonele de interes și preluare în management.

Familiile cu copii și turiștii străini au fost principalii clienți, în sezonul estival 2021, ai Rezident, companie care oferă spre închiriere apartamente în regim hotelier în București, Eforie Nord și de la anul și Constanța, plus Predeal. Gradul de ocupare pe litoral a fost de 60%, per ansamblu, cu un vârf de 97% în luna august. La București, turiști străini din Israel, Italia ori Spania au stat, în medie, două zile în apartamentele Rezident.

În paralel cu închirierea către turiști, compania a oferit în acest an și contracte pe termen lung pentru o parte din apartamentele deținute la București, în formula hibrid oferta fiind acoperită de studenți și tineri profesioniști.

Alexndra Bogatu Sursa foto: Rezident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *