ROCA Investments a preluat încă 30% dintre acțiunile BICO Industries și a ajuns la 60%

Mihai Birliba

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunță preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă. Ca urmare a încheierii tranzacției, participația ROCA Investments în BICO crește la 60%, iar dezvoltarea companiei continua sub aceeași formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba și ROCA Investments.

„Prin această tranzacție, ROCA își consolidează poziția în BICO, una dintre cele mai importante companii din portofoliul său și totodată într-un domeniu pe care noi îl considerăm strategic.  Scalarea companiei continuă alături de dl. Mihai Bîrliba care va coordona în continuare activitatea executivă a companiei. Dorința noastră este ca împreună să facem din această companie unul dintre cei mai mari jucători din industria de fibră de sticlă la scara întregii Europe. În plus, BICO, alături de celelalte companii din domeniul materialelor de construcții din portofoliul ROCA, va fi integrată în holdingul dedicat acestui domeniu pentru a aduce o viziune holistică asupra sectorului și a crea sinergii între companii”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

Cu o capacitate de producție instalată de peste 43 milioane mp/an, BICO Industries și-a crescut capacitatea de producție și cifra de afaceri cu peste 30%, de la 52 milioane lei la 67,7 milioane lei și profitul net cu 81% de la 2,8 milioane lei la 5,1 milioane lei.

„Pe toată durata parteneriatului nostru , ROCA mi-a demonstrat că este partenerul potrivit alături de care pot maximiza potențialul companiei pe are am fondat-o în urmă cu 15 ani, atât la nivel comercial cât și operațional. Am certitudinea că experiența de peste 30 de ani în producție, dinamismul și dorința echipei BICO de reuși suprapus peste viziunea strategică a echipei ROCA Investments ne vor ajuta să scalăm acest brand românesc puternic și la nivelul întregului continent. Ca strategie de dezvoltare, ne propunem achiziția de tehnologii cu înalt nivel de performanță tehnică și cu nivel de control accentuat prin intermediul inteligenței artificiale. Urmărim de asemenea un plan de dezvoltare pe orizontală a businessului- cu expunere pe 5 ani – prin valorificarea la maximum a tuturor oportunităților oferite de piața materialelor de construcție”, a spus Mihai Bîrliba, fondator BICO Industries.

BICO Industries deține în acest moment două capacități de producție, una pe platforma industrială din Vaslui și una în Piatra Neamț. Ambele fabrici însumează o suprafață de teren de aproape 38.000 mp, peste 18.000 mp de clădiri industriale și un număr de 240 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

Sursa foto: ROCA Investments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *