Stellantis şi Renault vor opri parţial activitatea fabricilor din Spania, în următoarele zile şi săptămâni, din cauza lipsei cipurilor

Redacția sept. 17, 2022 0 comentarii
semiconductori placa

Producătorii de automobile Stellantis şi Renault vor opri parţial activitatea fabricilor din Spania, în următoarele zile şi săptămâni, din cauza persistenţei lipsei cipurilor, au declarat vineri doi reprezentanţi ai sindicatelor, pentru Reuters, potrivit News.ro.

Lipsa globală de cipuri, cauzată de haosul de aprovizionare provocat de pandemia de Covid-19 şi de cererea în creştere, a devastat sectorul auto, multe companii oprind temporar producţia.

Două fabrici ale Renault din regiunea Castilia şi Leon din Spania vor opri temporar activităţile, una urmând să fie închisă complet sâmbătă, iar cealaltă anulând schimburi dimp de câteva zile în această săptămână şi în următoarea, a declarat un reprezentant al sindicatului CCOO.

La fabrica Stellantis din Vigo, în nord-vestul Spaniei, compania a anulat schimburile de noapte, sâmbătă şi duminică.

“Au oprit producţia timp de 15 zile în februarie. Lipsa aprovizionării ar putea însemna mai multe opriri în orice moment”, a declarat pentru Reuters un reprezentant al sindicatului Stellantis.

Un purtător de cuvânt al Renault nu a fost disponibil imediat pentru a comenta, iar Stellantis nu a răspuns apelurilor telefonice sau e-mailurilor.

În ultimele luni, ambele companii au oprit producţia de mai multe ori în Spania.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *