SUA va interzice Rusiei și rușilor să zboare în spațiul său aerian pe model european sau canadian

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
Aeroflot Rusia

Statele Unite vor urma exemplul Uniunii Europene și Canadei în interzicerea zborurilor rusești din spațiul său aerian, a declarat marți seară președintele Joe Biden, într-o mișcare care ar putea declanșa represalii rusești.

Reuters scrie că United Airlines și United Parcel Service au declarat deja că au suspendat zborurile deasupra spațiului aerian rusesc, alăturându-se altor mari transportatori americani Delta Air Lines și American Airlines.

„Anunț că ne vom alătura aliaților noștri pentru a închide spațiul aerian american tuturor zborurilor rusești, izolând și mai mult Rusia și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor”, a spus Biden în discursul său privind starea Uniunii.

Casa Albă a purtat discuții ample cu companiile aeriene americane despre această problemă în ultimele zile. Interdicția va intra în vigoare până la sfârșitul acestei zile.

Zborurile rusești au fost deja interzise efectiv de anumite destinații din SUA în cea mai mare parte în ultimele zile, din cauza interdicțiilor privind utilizarea spațiului aerian canadian și european.

Unele guverne străine s-au întrebat în mod privat de ce Statele Unite nu s-au mișcat mai repede pentru a interzice avioanele rusești, la fel ca și unii parlamentari americani.

Companiile aeriene se confruntă deja cu blocaje potențial de lungă durată ale coridoarelor de zbor cheie est-vest, după ce UE și Moscova au emis interdicții pentru spațiul aerian.

Un înalt oficial al UE a declarat că oligarhii ruși, chiar și cei cu naționalități duble, nu vor putea ocoli interdicția UE privind spațiul aerian.

„Nu contează dacă sunt rezidenți ai UE, dacă sunt cetățeni ruși, vor fi acoperiți”, a spus oficialul. „Cetățenii ruși sau o companie rusă nu pot închiria, deține sau controla un avion care va zbura în UE, în afara UE sau care va survola UE. Deci, aceasta este regula”.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.