Surse: Toţi cei şase candidaţi depun oferte pentru execuţia lotului Boiţa – Cornetu al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti. Se aşteaptă o decizie a CNAIR privind oferta Aktor care ar putea fi respinsă

autostrada sibiu pitesti

Toate cele şase companii care participă la licitaţia restrânsă pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 (Boiţa – Cornetu) al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti urmează să depună ofertele pentru următoarea etapă astăzi, la termenul limită, conform informaţiilor Economedia. După două prelungiri ale termenului până la care pot fi depuse candidaturile, (inițial a fost 20 septembrie, apoi 30 septembrie), astăzi, 20 octombrie sunt aşteptate ofertele celor şase asocieri şi constructori înscrişi în cursa pentru contractul de aproximativ un miliard de euro.

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

  1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
  2. Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.
  3. Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.
  4. Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa
  5. Impresa Pizzarotti & C S.P.A.
  6. Astaldi Spa

Este aşteptată o decizie a Companiei de Drumuri privind oferta constructorului grec Aktor care ar putea fi exclus din licitaţie după ce ar fi ascuns o sancţiune primită de la Banca Mondială în decembrie 2020 pentru un contract (aducţiune de apă şi baraj) din Columbia. De altfel, excluderea unui constructor pe baza amenzii nedeclarate în Declaraţia de participare nu ar fi o premieră : o asemenea decizie s-a pus în practică în primăvară, atunci când constructorul chinez China Railway a fost exclus din licitaţia pentru Lotul 4 de pe aceeaşi autostradă, CNAIR invocând o sacţiune primită pentru un contract din Georgia. Constructorul Aktor lucrează pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda şi a început efectiv lucrările pe lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 Bucureşti Sud.

Lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, are o lungime de 32 km, un cost estimat între 4,6 şi 5,2 miliarde lei, iar durata de realizare este de 18 de luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie. Licitaţia a fost lansată în decembrie 2020.

Această secțiune conține principalele lucrări:

– 49 de poduri și viaducte

– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m

– Ecoduct în zona localității Lazaret.

Sursa foto: Pro Infrastructura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *