Terminal nou la Aeroportul Timișoara: A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția Terminalului Plecări

Aeroport timișoara

Aeroportul Traian Vuia din Timișoara va avea un Terminal nou de plecări externe, contractul pentru proiectarea și execuția terminalului pentru pasageri fiind semnat marți cu firma Concelex pentru 99 de milioane lei.

Aeroportul funcționează în administrarea Ministerului Transporturilor, iar semnarea contractului a fost amânată cu mai bine de o lună după ce Strabag a depus contestație în ultima zi.

Finanțarea noului Terminal este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar lucrările trebuie încheiate până la sfârșitul anului viitor, a transmis ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.
Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.
După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.
Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.
Finanțarea este asigurată din 3 surse:
– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);
– bugetul de stat;
– veniturile proprii ale aeroportului”, a arătat Grindeanu.

Noua construcţie va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începând din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafaţă totală de 4.383 mp, iar investiţia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului. Clădirile care constituie vechea infrastructură şi care sunt utilizate şi în prezent pentru deservirea pasagerilor au fost realizate în etape succesive începând cu anul 1960 şi sunt în exploatare din 28 februarie 1964.

Concelex este un business de familie fondat în anul 1994, cu sediul în București. Compania a fost implicată în construcția ansamblurilor rezidențiale Parcului20 și Arbo Residence, a participat la construcția stadioanelor Steaua și Rapid, în asociere cu Construcții Erbașu și Terra Gaz Construct, a derulat lucrări de reabilitare termică a blocurilor în mai multe sectoare ale Bucureștiului, a construit depozitul intermediar de combustibil ars al Centralei Nucleare de la Cernavodă și a executat lucrări de construcție la Catedrala Ortodoxă din München. Concelex numără 608 angajați și a avut afaceri de peste 243 milioane lei în 2020, cu un profit net de peste 17 milioane lei.

Sursa foto: Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.