Tesla anunță venituri de 17,7 miliarde de dolari în T4. Pentru acest an, compania estimează livrări de 1,5 milioane de mașini electrice

masina electrica, tesla

Tesla, cu venituri de 17,72 miliarde de dolari în trimestrul IV al anului trecut, a estimat ieri seară că livrările de vehicule vor crește cu peste 50%, la circa 1,5 mlioane de vehicule electrice în 2022, în ciuda problemelor persistente ale lanțului de aprovizionare care se așteaptă să fie atenuate abia anul viitor.

Perspectivele optimiste ale CEO-ului Elon Musk au venit după ce cel mai valoros producător de automobile din lume a înregistrat venituri trimestriale record care au depășit așteptările de pe Wall Street, potrivit Reuters.

Dar nota prudentă despre problemele lanțului de aprovizionare a arătat că nici măcar Tesla nu poate evita lipsurile care au fost capcane pentru mulți producători de automobile mai mari anul trecut.

Tesla, care a produs câteva mașini la fabricile sale din Berlin și Texas anul trecut, a spus că creșterea producției în aceste fabrici va depinde de mișcările lanțului de aprovizionare și de introducerea cu succes a noilor tehnologii.

Musk a spus că Tesla nu va lansa noi modele anul acesta, dar speră că va lansa Cybertruck, Semi și Roadster anul viitor. De asemenea, Tesla a anunțat că nu lucrează în prezent la un model de 25.000 de dolari pe care Musk a promis că în 2020 îl va lansa în trei ani.

Veniturile au crescut la 17,72 miliarde dolari în al patrulea trimestru, peste estimările analiștilor pentru 16,57 miliarde dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Tesla s-a descurcat mai bine decât majoritatea producătorilor de automobile în gestionarea problemelor lanțului de aprovizionare, folosind cipuri mai puțin rare și rescriind rapid software-ul. În ultimul trimestru, producătorul de automobile a predat clienților un număr record de vehicule, în ciuda problemelor de aprovizionare.

„Ne așteptăm în continuare să fim parțial limitați de semiconductori și anul acesta”, a declarat Musk în timpul unei conferințe, spunând că limitările din aprovizionarea cu semiconductori ar trebui atenuate anul viitor.

Potrivit acestuia, creșterea producției Tesla o va depăși cu 50% pe cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că Tesla se așteaptă să livreze circa 1,5 milioane de vehicule în acest an, iar obiectivul va fi atins chiar și cu fabricile actuale din Fremont, California și Shanghai.

Musk a spus că se așteaptă ca vehiculele Tesla să atingă capacitatea totală de auto-conducere în acest an. În prezent, oamenii sunt obligați să stea la volan pentru a conduce mașina dacă este necesar.

„Aș fi șocat dacă anul acesta nu reușim să ajungem la o conducere autonomă, mai sigură decât cea a unui om”, a spus el.

Numărul de vehicule beta cu conducere autonomă în Statele Unite a crescut la aproape 60.000, în creștere de la câteva mii la sfârșitul lunii septembrie. Tesla a testat versiunea îmbunătățită a software-ului său de conducere automată pe drumurile publice, dar a spus că caracteristicile nu fac mașinile autonome.

Câștigurile ajustate înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) ale Tesla de 4,09 miliarde de dolari au depășit estimarea de 3,89 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Tesla Sursa foto: Unsplash/Jannes Glas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.