Tesla ar urma să mai facă o fabrică în China, care i-ar dubla capacitatea de producție la două milioane de mașini electrice pe an

tesla

Se pare că Tesla plănuiește să înceapă construirea unei noi fabrici în Shanghai încă de luna viitoare, pentru a-și dubla capacitatea de producție în China. Acest lucru ar permite Tesla să își mărească capacitatea de producție în China până la două milioane de mașini electrice pe an.

Potrivit Reuters, noua fabrică Tesla urmează să fie construită în apropierea fabricii existente. Acesta este situat în parcul industrial Lin-gang Special Area din sud-estul metropolei. Valoarea investiției și data de finalizare planificată nu se cunosc.

Actuala fabrică, cunoscută și sub numele de Gigafactory 3 sau Giga Shanghai, a fost pusă în funcțiune de Tesla după mai puțin de un an de construcție, dar cu o singură hală de producție pentru Model 3. Ulterior, a fost adăugată o altă hală, pentru producția Modelului Y. Nu se știe cât de mare va fi prima etapă de expansiune a celei de-a doua uzine.

Recent, presa chineză a raportat că capacitatea de producție a fabricii existente Tesla din Shanghai urmează să fie crescută la peste un milion de vehicule pe an în următorii ani. Noua fabrică, al cărui amplasament exact în Zona Specială Lin-gang nu este menționată, este de asemenea așteptată să ajungă la un milion de vehicule când va fi finalizată. Sunt citate surse din interior, care susțin că: „Odată ce noua fabrică va fi pe deplin operațională, Tesla va avea capacitatea de a produce până la 2 milioane de mașini pe an la unitatea sa extinsă din Shanghai”.

Cu o capacitate de două milioane de mașini electrice, Tesla ar fi cel mai mare producător străin din China. Potrivit cifrelor existente, Toyota a construit 1,6 milioane de mașini prin diferite asociații în participație în 2021. La GM, cifra a fost de 1,4 milioane de vehicule împreună cu SAIC – dar pentru toate tipurile de trenuri motoare atât pentru GM, cât și pentru Toyota. Volkswagen intenționează în prezent să construiască o capacitate de producție pentru un milion de vehicule electrice în China până în 2023.

Una dintre surse a declarat pentru Reuters că Tesla intenționează să crească producția săptămânală la fabrica existentă la 22.000 de vehicule, ceea ce s-ar traduce la aproximativ 1,1 milioane de vehicule pe parcursul unui an. Reuters citează, de asemenea, dintr-o cerere de autorizare pe care Tesla a depus-o săptămâna aceasta guvernului orașului, care solicită extinderea producției de piese la fabrică și creșterea orelor zilnice prin angajarea de noi muncitori. Motivul invocat este cererea tot mai mare de exporturi. Peste 1.500 de locuri de muncă la fabrică fuseseră deja anunțate la începutul lunii februarie.

Capacitatea anterioară a fabricii declarată de Tesla ar fi de peste 450.000 de vehicule anual, cel mai recent confirmat în raportul anual 2021 lansat la sfârșitul lunii ianuarie. Capacitatea principală a fabricii din Fremont este de 100.000 Model S/X și 500.000 Model 3/Y, conform raportului anual. Nu au fost date cifre oficiale pentru gigafabricile din Grünheide și Texas în raportul anual.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.