Trei cazări la mai puțin de 2 ore de București pentru a te relaxa la final de săptămână

Casa Timis Sursă foto: Casa Timis/Facebook

România are multe locuri frumoase unde poți petrece câteva zile în liniște, departe de aglomerația și poluarea din orașele mari. Bucureștenii nu trebuie să călătorească ore în sir pentru a se relaxa la final de săptămână.

Economedia a făcut o listă cu trei cazări la mai puțin de două ore de mers cu mașina de Capitală.

Inside the Village

Inside the Village
Sursă foto: Inside the Village/ Facebook

Potrivit descrierii de pe Airbnb, The Village este format din 4 case vechi din lemn, relocate din Maramureș. Aceste case sunt construite astfel încât oaspeții să se bucure de experiența de a sta într-o casă construită cu materiale naturale, de a se încălzi lângă sobă, de a lua masa cu produse organice locale.

Cazarea se află în apropiere de București, la aproximativ 100 km, între Târgoviște și Sinaia. Cei care doresc să locuiască aici pot găsi inclusiv supermarketuri în apropiere, la 8 km, farmacii, o piață agricolă cu produse proaspete zilnice, mici magazine și chiar câteva cafenele și mici restaurante locale.

Inside The Village
Sursă foto: Inside The Village/Fcebook

De asemenea, Parcul Național Bucegi este în apropiere pentru cei care sunt pasionați de activități în aer liber. Turiștii pot vizita faimoasele formațiuni stâncoase Sfinx și Babele. Peștera și Mănăstirea Ialomiței, Lacul Bolboci și Cascada 7 Izvoare sunt toate atracții turistice din Munții Bucegi și se află în apropiere.

Prețurile pentru o noapte variază, în funcție de tipul de cazare aleasă. Încep de la 108 euro și pot ajunge până la 216 euro pe noapte.

La sat

La Sat
Sursă: La Sat/Facebook

La 100 km de București, în județul Prahova, este complexul La sat. Potrivit descrierii de pe Airbnb, casa este construită pe un zid de piatră, cu grinzi recuperate în mare parte de la o magazie veche care nu a putut fi refăcută complet.

Casa are patru dormitoare, fiecare cu un pat mare, living, două băi și o bucătărie complet echipată. Casa este situată într-o livadă de 7500 mp, împreună cu alte două case, Mandra Ioana și Blanda Marie.

Prețurile variază în funcție de cazarea aleasă, de la 550 lei pe noapte, până la 1.100 lei.

La Sat
Sursă foto: La Sat/Facebook

Casa Timiș

Casa Timis
Sursa foto: Casa Timis/ Facebook

Casa Timiș este un resort situat în Chițorani, la 77 km de Otopeni, fondat de Cristina Timiș, parte din Familia Timiş, fondatoarea im­pe­riului de mezeluri CrisTim. Resortul oferă 16 bungalow-uri și un conac cu 3 apartamente și 5 camere duble.

Fiecare bungalow are câte 2 suite-junior, de 40 mp fiecare și poate acomoda până la 8 persoane. Bungalow-urile au o terasă interioară (mobilată și acoperită) și o grădină proprie.

Potrivit site-ului oficial, cazarea pentru bungalow și conac începe de la 700 lei pe noapte și poate să ajungă și până la 2.600 lei pe noapte, în funcție de perioada rezervată.

Casa Timis
Sursă foto: Casa Timis/Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *