Ultimul Ford Mondeo produs în Europa a fost livrat pe 4 aprilie la Valencia

mondeo

Ford Mondeo a ieșit din fabricație în Europa după 29 de ani de viață. Ultimul model a fost produs în Spania pe 4 aprilie, iar numele va fi folosit doar în China, iar În Europa ar putea fi înlocuit de un SUV.

Odată cu anunțul că Mondeo va fi retras, s-a zvonit că modelul de clasă medie va fi înlocuit cu un SUV nou. De altfel, Un purtător de cuvânt Ford a declarat pentru revista Autocar.co.uk că principalul motiv pentru care se încheie producția Mondeo se rezumă la „schimbarea preferințelor clienților” și că Ford „evaluează gama sa de autovehicule de pasageri din Europa pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienților pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor complet electric”.

În ultima perioadă, 39% dintre toate modelele Ford vândute au fost SUV-uri și crossover-uri, o creștere cu 8% de la an la an.

Ford Mondeo a fost lansat pentru prima dată în 1993, ca înlocuitor al Sierra și a reprezentat unul dintre cei mai mari competitori pentru Volkswagen Passat.

Cu Mondeo eliminat din producție, gama de autoturisme nonSUV din Europa a Ford va mai cuprinde doar Fiesta și Focus din segmentele B și C. Ambele mașini au primit recent opțiuni de motoare mild-hybrid și urmează să fie actualizate spre sfârșitul acestui an.

Mai mult, Ford își propune să ofere un portofoliu de modele electrice și electrificate în Europa până în 2030. În acel an, constructorul din Dearborn, Michigan va deveni pur electric. Recent, fost s-a înțeles cu joint venture-ul Ford Otosan asupra vânzării fabrici de la Craiova, pentru peste 500 de milioane de euro.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *