VIDEO Prime Kapital a finalizat demolarea clădirilor de pe platforma Teba din Iași, unde va dezvolta Silk District

silk dstrict

Prime Kapital a finalizat demolarea clădirilor de pe cele 10 hectare ale platformei industriale a fostei fabrici de mătase Teba de Iași, unde va dezvolta proiectul gigant Silk District, care va costa, potrivit dezvoltatorului, 200 de milioane de euro.

“Astăzi, cea mai înaltă clădire de pe teren a fost demolată prin implozie și considerăm finalizate lucrările de demolare. Majoritatea materialelor rezultate în procesul de demolare vor fi reutilizate, în conformitate cu scopul nostru de a construi proiecte sustenabile. Prin Silk District, reabilităm o fostă platformă industrială aflată în paragină, localizată foarte aproape de centrul orașului şi o redăm comunităţii”, declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Compania a obținut toate autorizațiilor și avizele legale de la toate instituțiile abilitate și va începe, probabil, în acest an lucrările de construcție ale proiectului care va include, conform informațiilor inițiale, 2.500 de apartamente, 100.000 mp de birouri, plus spații de retail de 11.700 mp, un hotel de patru stele cu 160 de camere, o clinică de 1.500 mp, servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o grădiniță sală de fitness și piscină.

Mai mult, compania va crea o reţea subterană de 140.000 mp prin care vor circula mașinile, care, astfel, vor intra în complex direct la subsol, iar zona de la suprafaţă va fi pietonală.

Ulterior, șeful Prime Kapital, Martin Slabbert a anunțat că proiectul ar putea fi regândit și eliminată o parte din componenta de birouri, 50.000 mp mai exact, iar în locul ei vor fi adăugate apartamente.

Întregul proiect va fi gata în 2025 sau 2026.

Compania derulează investiții și pentru extinderea și modernizarea fostului parc comercial Era Shopping Center din Iași, rebranduit în Mall Moldova, care va deveni cel mai mare mall din România, dacă nu luăm în calcul zona comercială Băneasa, cu o suprafață de 100.000 mp, și are în portofoliu, împreună cu investitorul israelian Mas RE, circa centrele comerciale Militari Shopping, Atrium Mall, Baia Mare Value Centre, Roman Value Centre, DN1 Value Centre, Dâmbovița Mall, Zalău Value Centre și Sepsi Value Centre.

De asemenea, compania are în dezvoltare proiecte precum Argeș Mall, Prahova Value Centre,  Bârlad Value Centre și Alba Iulia Value Centre.

În 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19, Prime Kapital a lansat cea mai mare rețea de cinematografe drive-in din țară, cu acces gratuit pentru public.

De asemenea, Prime Kapital mai derulează și alte investiții printre care proiectele rezidențiale bucureștene Marmura Residence și Avalon Estate și pregătește proiecte rezidențiale în Timișoara și Ploiești.

Sursa foto: Prime Kapital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *