Volvo și-a redus așteptările de la IPO la puțin peste 18 miliarde de dolari

polestar

Volvo Cars și-a redus oferta publică inițială evaluând afacerea deținută de chinezii de la Geely la puțin peste 18 miliarde de dolari.

Volvo Cars, care a anunțat anterior că IPO-ul său va avea un preț de minimum 6,2 dolari a optat până la urmă pentru această valoare. La prețul actual, Volvo Cars ar fi evaluat la puțin peste 18 miliarde de dolari, destul de mult sub cele 23 de miliarde de dolari la care se așteptau în vârful intervalului de prețuri IPO.

Volvo Cars a declarat că intenționează să strângă aproximativ 2,3 miliarde de dolari, în scădere cu o cincime față de obiectivul său anterior.

CEO-ul Hakan Samuelsson a spus că este „pe deplin convins” că acest lucru va fi suficient, în timp ce prețul nu ar trebui văzut ca fiind negativ.

Geely, care a plătit Ford 1,8 miliarde de dolari pentru Volvo Cars în 2010, nu ar exercita o opțiune de supraalocare, în timp ce oferta modificată ar avea ca rezultat un free float de 16% până la 17,9%.

Volvo Cars a declarat că prima zi de tranzacționare pe Nasdaq Stockholm este așteptată pe 29 octombrie, cu o zi mai târziu decât anunțul anterior.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *