Autoritățile din Grecia emit avertismente pentru turiști, în contextul valului de căldură care afectează țara

termometru vara canicula Sursa foto: Dreamstime

Turiștii și vizitatorii Greciei au fost avertizați să “nu își asume riscuri inutile” în urma deceselor unor europeni în timpul recentei canicule, transmite Euronews. În Grecia a avut loc o serie de decese ale turiștilor, deoarece temperaturile au atins 43 de grade.

Trei turiști au fost găsiți morți într-o singură săptămână, mai mulți au fost dați dispăruți, iar astăzi un bărbat german în vârstă de 68 de ani a fost găsit fără suflare pe insula grecească Creta.
Grecia a fost lovită de cel mai timpuriu val de căldură din istorie, cu temperaturi care au atins 40 de grade. Ministrul grec al sănătății, Adonis Georgiadis, a pus acest lucru pe seama crizei climatice, afirmând: “Oamenii trebuie să înțeleagă că schimbările climatice au loc și că trebuie să fie foarte atenți”.
Geografia Greciei și apropierea de Africa sunt unii dintre factorii care o fac deosebit de vulnerabilă la efectele schimbărilor climatice provocate de om.

“Am avut cazuri de călători străini care și-au pierdut viața în Grecia. Ei și-au pierdut viața pentru că au subestimat fenomenul [schimbărilor climatice]”, a spus ministrul.

Acesta a continuat spunând că turiștii trebuie să fie “foarte atenți” în timp ce vizitează țara, care se confruntă cu temperaturi ridicate, și să nu își asume “riscuri inutile”.

În timp ce atracțiile turistice precum Acropolele se închid frecvent pentru a proteja vizitatorii, turiștii care au murit au ieșit în mare parte la plimbare în toiul căldurii zilei.

Confuzia, dificultatea de a lua decizii și o percepție alterată a riscului sunt câteva dintre semnele de avertizare că s-ar putea să suferiți de efectele căldurii, notează Euronews.

Potrivit experților, cele mai bune opțiuni sunt ieșirea la umbră sau într-un loc răcoros, consumul de apă și solicitarea de ajutor medical. Bebelușii, copiii mici, persoanele cu probleme de sănătate preexistente și persoanele în vârstă ar trebui să rămână în casă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: