Administrația Străzilor București scoate la licitație un contract de 200 de milioane euro pentru reparația străzilor și trotuarelor. Unde se concentrează lucrările?

Lucrari strazi podul Grant Compania Municipala Strazi

Administrația Străzilor București a scos la licitație un contract-cadru pe patru ani în valoare de 1,02 miliarde lei pentru reparații străzi și trotuare în București. Contractul este împărțit în șase loturi, câte unul pentru fiecare sector al Capitalei, cel mai mare fiind cel pentru Sectorul 3 – 230 milioane lei iar cel mai mic, pentru Sectorul 4 – 80 milioane lei.

„Străzile și trotuarele aflate în administrarea autorității contractante prezintă degradări, fisuri, îmbătrâniri ale asfaltului, gropi, rupturi de borduri și alte erodări specifice, notive pentru care se impune atribuirea acordurilor cadru pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reparații necesare pentru a asigura un trafic în condiții optime, precum și pentru a spori siguranța pietonilor și a conducătorilor auto. Lucrările ce urmează a fi realizate vizează asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate, prin: · îmbunătățirea căii de rulare · reducerea zgomotului generat de trafic · îmbunatățirea circulației pietonale · generarea unui peisaj urban estetic”, descrie ADS achiziția.

Administrația vrea ca participanții la licitație să aibă un portofoliu mediu de lucrări similare, în ultimii cinci ani, în valoare de 40 de milioane lei. În plus, înn ce privește dotările mecanizate, acestea trebuie să cuprindă:

a) Stație de asfalt – 1 buc.
b) Stație de betoane – 1 buc.
c) Excavatoare – 2 buc.
d) Autogreder – 1 buc.
e) Freze de asfalt – 4 buc.
f) Repartizatoare asfalt – 3 buc.
g) Compactoare asfalt lis – lis – 4 buc.
h) Autobasculante – 40 buc.
i) Autobetoniere – 4 buc.
j) Perie mecanică – 3 buc.
k) Gudronatoare – 3 buc.
l) 1 laborator autorizat, de grad corespunzator lucrărilor.
m) Compactor asfalt polipneu – 2 buc.
n) Compactor terasamente cu oscilații – 2 buc.

Ofertele se deschid în 20 noiembrie. Departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect, de garanția acordată lucrărilor și de metodologia generală în abordarea contractului.

Sursa foto: Compania Municipală Străzi

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *