Aeroportul Băneasa: CNAB, discuții avansate cu alte trei companii pentru operarea de curse regulate / Taxa de pasager la Băneasa este de aproape 14 euro, mai puțin ca la Otopeni. Cât costă un bilet la cursa București – Roma care se lansează pe 2 iunie

Aeroportul Băneasa CNAB

Compania Aeroporturi București are discuții avansate cu trei companii pentru operarea de curse regulate și charter pe Aeroportul Băneasa (Aurel Vlaicu), a anunțat directorul de comunicare al Companiei Naționale de Aeroporturi București Valentin Iordache. Joi, 18 mai, la Aeroportul Băneasa a fost anunțat oficial programul primelor curse regulate, Aeroitalia fiind primul operator care asigură astfel de zboruri, în afara companiilor care operează zboruri charter. La Aeroportul Băneasa procesarea pasagerilor va dura mai puțin de o oră, iar în curs de avizare este și facilitatea îmbarcării în avion direct de la poarta de îmbarcare, fără a mai lua autobuzul. Anterior, compania intenționase să opereze pe Aeroportul Otopeni, potrivit boardingpass.

„La Băneasa avem și posibilitatea de îmbracare pedestru. Este în curs de aprobare o procedură specifică. De la poarta de îmbarcare pasagerii să poată merge pe jos până la avion, e o anumită poziție de parcare a avionului, iar pasagerii pierd mai puțin timp la decolare și la aterizare. Pentru un pasager care vine cu 30 de minute înainte de ora îmbarcării va mai avea posibilitatea de a face check-in și să ajungă la bordul aeronavei, ceea ce pe un aeroport mare cum este Otopeni, nu se mai poate, acolo se închide cu 40-50 de minute înainte de decolare. Suntem în discuții cu mai multe companii, atât mari cât și mai mici, care sunt interesate să opereze atât de pe Otopeni cât și de Băneasa. Suntem în discuții cu trei companii care să vină să opereze curse regulate și charter, dar pentru curse regulate sunt 2-3 companii cu care se discută, iar discuțiile sunt avansate. Ne bucurăm că avem o companie care a înțeles oportunitatea operării de pe Băneasa și faptul că, dacă are o operare consistentă, minimum 4 curse/săptămână, tarifele sunt chiar puțin mai mici decât la Otopeni, 13,85 Euro/pasager”, a declarat Valentin Iordache, CNAB.

De la 1 iunie, Aeroitalia va avea trei curse/săptămână Bacău – Roma, iar din 2 iunie, patru curse București – Roma (Fiumicino).

„Aeroitalia, noua companie aeriană italiană, anunță începerea operațiunilor sale pe Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, începând cu data de 2 iunie 2023. Zborurile vor opera după cum urmează:

Luni, miercuri, vineri și duminică

Roma Fiumicino 11:20 – București Băneasa 14:30

București Băneasa 15:15 – Roma Fiumicino 16:25

Astfel, pasagerii Aeroitalia vor putea beneficia de serviciile unui aeroport istoric, renovat recent si in măsura sa ofere o experiență confortabilă și eficientă. Aeroportul Băneasa este situat la doar 8,5 km de centrul Bucureștiului, foarte aproape de centrul de business din nordul capitalei și este foarte bine conectat cu toate punctele din oraș printr-o rețea de servicii publice”, a transmis joi, CNAB, într-un comunicat de presă.

Prețul unui bilet pornește de la 39,99 euro/segment de zbor.

Sursa Compania Aeroporturi Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *