Primele zboruri regulate pe Aeroportul Băneasa : AeroItalia lansează din 2 iunie curse regulate București-Roma

Aeroportul Băneasa CNAB

Primele curse regulate pe Aeroportul Băneasa vor fi operate din 2 iunie de compania AeroItalia pe ruta București-Roma (Fiumicino) a anunțat miercuri, Compania Aeroporturi București (CNAB). Aeroportul din zona de nord a Capitalei a fost redeschis în august 2022, dar nu a operat și curse regulate așa cum promitea fosta conducere, ci doar curse charter.

Compania din Italia operează zborurile cu flota de avioane Boeing 737-800, iar de la Fiumicino pasagerii vor putea ajunge și la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia și Palermo, cu un singur bilet, a transmis CNAB :  ,,Primul zbor este programat pe 2 iunie 2023, pe ruta București Băneasa – Roma Fiumicino. „Aeroitalia” este o companie aeriană italiană fondată în anul 2022. Operează o flotă de Boeing 737-800 către destinații europene. Datorită legăturilor operate de „Aeroitalia” către și de la Aeroportul Roma Fiumicino, pasagerii vor putea ajunge de la București și la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia și Palermo, cu un singur bilet, conexiune garantată, bagajul de cală urmând a fi trimis direct la destinația finală.” – comunicat CNAB.

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de decolare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră. După lucrările de reabilitare/modernizare, capacitatea de procesare este de 250 pasageri/oră, iar în anii următori s-ar putea ajunge la un trafic de până la un milion de pasageri/an. Spre comparație, la Aeroportul Otopeni, în 2019, anul de referință au fost 14,8 milioane/an, iar în 2022, 12,6 milioane (detalii aici).

Sursa Compania Aeroporturi Bucureşti

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *