Autostrada Sibiu – Piteşti: Compania de Drumuri a prelungit cu 10 zile termenul pentru depunerea ofertelor de proiectare şi execuţie a lotului 2 Boiţa – Cornetu. Contractul poate ajunge la un milliard de euro

autostrada sibiu pitesti Sursa foto: Pro Infrastructura

Compania de Drumuri a prelungit cu 10 zile, până la 30 septembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor de proiectare şi execuţie a lotului Boiţa–Cornetu (lotul 2) al Autostrăzii A1 Sibiu –Piteşti. CNAIR menţionează într-un comunicat de presă că prin cele 10 zile suplimentare acordate vrea să se asigure de calitatea ofertelor depuse, lotul 2 fiind unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă, pentru că are şapte tuneluri şi 50 de lucrări de artă, poduri şi viaducte.

„CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, până la data de 30.09.2021. Menţionăm că această prelungire s-a acordat ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate. De asemenea, prin aceasta prelungire, CNAIR are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investitie. Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30.09.2021, ora 15:00”, a transmis Compania de Drumuri.

La termenul limită din 23 iulie, CNAIR a selectat şase asocieri şi constructori fiind apliacată noua legislaţie care exclude companiile din China:

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

 1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
 2. Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.
 3. Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.
 4. Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa
 5. Impresa Pizzarotti & C S.P.A.
 6. Astaldi Spa

Lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, are o lungime de 32 km, un cost estimat între 4,6 şi 5,2 miliarde lei, iar durata de realizare este de 18 de luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie. Licitaţia a fost lansată în decembrie 2020.

Această secțiune conține principalele lucrări:

– 49 de poduri și viaducte

– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m

– Ecoduct în zona localității Lazaret.

Sursa foto: Pro Infrastructura

Comentarii

 1. Puteti sa o prelungiti si 100 de zile!
  E inceputul sfarsitului pentru autostrazi!
  In Ro!
  Pana la alegerile din 2024 ramane asa!
  Nici cal, nici caruta!
  Romania ramane incremenita in proiect!
  Klaus Iohannis e total paralel cu nevoile ţării al cărui preşedinte este.
  E explicabil: a sărit de la conducerea unei clase ca diriginte şi a unui oraş ca primar, direct la cea a unei ţări.
  Infatuarea mărginită cu care îndeamă naţiunea să joace golf e cel mai recent exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *