Bihor : Centura Sânmartin va fi deschisă marți dimineață. Varianta cu o lungime de 6 kilometri face legătura între Oradea și Băile Felix

Centura Sânmartin

Centura Sânmartin, pe traseul DN 76 Oradea-Băile Felix va fi deschisă marți, 28 mai începând cu ora 07 00, au transmis Consiliul Județean Bihor și CNAIR.

Șoseaua nouă este construită cu fonduri europene (două exerciții financiare, POIM și PT) are o lungime de 6 kilometri, profil de Drum Național cu o bandă/sens și piste de biciclete. Constructorul centurii este o asociere condusă de antreprenorul ,,Construcții Erbașu”. CJ Bihor și constructorul Erbașu au semnat contractul de proiectare și execuție pentru Drumul de Legătură în iunie 2022 cu promisiunea finalizării lucrărilor în decembrie 2023, termenul limită din POIM. În mai, 2023, Instanța Supremă a respins plângerile unor proprietari de pe traseu care au cerut suspendarea lucrărilor.

,,Drumul de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin are o lungime de 5,75 km, la care se adaugă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, de 2,27 km. De-a lungul centurii a fost construită și o pistă de biciclete care leagă Oradea de Băile Felix. Traseul centurii pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și intră în DN 76, la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.” – CJ Bihor.

La rândul său, directorul general CNAIR, Cristian Pistol a anunțat finanțarea proiectului prin parteneriatul cu Ministerul Transporturilor/CNAIR :

,,Mâine, 28 mai 2024, ora 7.00, se deschide circulația pe Varianta Ocolitoare Sânmartin (județul Bihor ) !

Proiectul a fost finanțat prin fonduri europene alocate Ministerului Transporturilor și realizat printr-un protocol de colaborare între CNAIR și Consiliul Județean Bihor. Varianta ocolitoare Sânmartin, în lungime de 5,75 km, are profil de Drum Național și va asigura legătura cu DN 76. “-Cristian Pistol.
Pe DN 76 Deva-Oradea, șoseaua care asigură legătura între A 1 Sibiu-Nădlac și A 3 -Transilvania, CJ Bihor va finaliza în această vară și Centura Beiuș (7 km.)
Contractul pentru execuția Beiuș a fost semnat cu Asocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt, iar termenul de execuție este de 18 luni. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.
Sursa Foto : CJ Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *