Clotilde Armand vrea să exproprieze hotelul Dunărea ajuns o paragină și să-l transforme în Spațiu Cultural Municipal

hotel dunarea Sursa foto: Clotilde Armand Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris pe Facebook că intenționează să exproprieze hotelul Dunărea de lângă Gara de Nord pentru a-l transforma în Spațiu Cultural Municipal.

„Mi-am propus ca în colaborare cu Primăria Municipiului București să dăm startul programului de reabilitare al clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1 cu două imobile simbol care astăzi sunt, din păcate, într-o stare avansată de degradare, find practic niște ruine care nu ne fac deloc cinste. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței, construit în perioada interbelică și grav afectat de cutremurul de la 1977, și apoi Casa Miclescu din bulevardul Kiseleff. De exemplu, în fostul Hotel Dunărea vrem să facem un „Spațiu Cultural Municipal”- un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment dedicat artiștilor și să amenajăm spații expoziționale”, scrie Clotilde Armand.

Aceasta spune că primăria colaborează deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și cu Primăria Capitalei pentru aceste obiective.

„Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita și reda comunității locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Din aceste motive, am decis astăzi suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 25 noiembrie 2021, cu cele două proiecte de hotărâre prin care solicităm obținerea acordurilor necesare de la Consiliul General pentru demararea acestor proiecte”, continuă primarul Sectorului I.

Presa a scris în 2016 că imobilul este deținut de investitorul israelian Avi Zamir, care a încercat să-l vândă în 2012 cu 2,4 milioane de euro, dar nu a avut succes. Ca efect, acesta a decis să-l transforme în clădire cu 37 de apartamente premium, cu spriinul Real Sol, compania condusă de Shimon Galon, un veteran al pieţei imobiliare din România, fost CEO al GTC.

De altfel, Shimon Galon a anunțat  că va începe lucrările, fapt ce nu s-a întâmplat. Construit în anii 1935-1940, grav afectat de cutremurul din 1977 și părăsit de mulți ani, hotelul este astăzi o ruină.

Clădirea are șapte etaje și parter, iar în perioada comunistă a funcționat aici celebrul hotel Dunărea, care avea 70 de camere. Parterul clădirii găzduia magazinul Sora.

Sursa foto: Clotilde Armand Facebook

Comentarii

  1. “Spațiu Cultural Municipal”- un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment dedicat artiștilor și să amenajăm spații expoziționale”,
    E util?
    E oportun?
    Aduce voturi?
    Chiar asa, o alta destinatie destinatie sociala nu gasiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *