CNAIR a semnat contractul de proiectare pentru trei noduri rutiere noi pe Autostrăzile A1, A2 şi A3

Acces Interzis pe Autostrada Sursa foto: CNAIR

Compania de Drumuri a semnat, astăzi, contractele pentru proiectarea a trei noduri rutiere noi pe A1, A2, şi A3, cele trei autostrăzi care pornesc din Bucureşti.

Astfel, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, noul nod rutier este prevăzut în judeţul Dâmboviţa la Ioneşti, kilometrul 73 la intersecţia cu DJ 702 F care merge la Găeşti.

Pe A2 – Autostrada Soarelui, CNAIR va face un alt nod în judeţul Călăraşi, zona localităţii Dragoş Vodă, km 90, intersecţia cu DJ 306 care duce în municipiul Călăraşi. Este o ieşire de pe autostradă foarte utilă, între Lehliu şi Drajna, pe aproximativ 40 de kilometri nefiind alte bretele.

A treia descărcare nouă se proiectează pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti la Gruiu în judeţul Ilfov, km 36, intersecţia cu DJ 101 C care asigură legătura cu zona Snagov.

Durata contractului semnat cu firma Search Corporation este de 10 luni, iar valoarea este de 1,4 milioane lei, fonduri europene, notează CNAIR. După predarea documentaţiei tehnice, se poate scoate la licitaţie direct execuţia.

În martie, Compania de Drumuri a semnat contractul pentru documentaţia tehnică necesară construirii a cinci noduri rutiere noi pe Autostrada A1 Sibiu – Arad respectiv o nouă descărcare pe A3 –Transilvania la Spinuş, în judeţul Bihor. Astfel, noile noduri prevăzute pe A1 sunt la Cugir kilometrul 326 în judeţul Alba, Sântuhalm, km 362 judeţul Hunedoara, Recaş şi Bethausen (lângă Lugoj) în judeţul Timiş şi Cruceni (Arad Sud) în judeţul Arad. Pe A3 în judeţul Bihor, nodul de la Spinuş va fi realizat la intersecţia cu DN 1 P (secţiunea în lucru A3 Biharia – Chiribiş).

Sursa foto: CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *