CNAIR insistă cu o soluție de secol XX în 2022: A relansat modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște, o licitație de aproape un miliard de lei / De ce a preferat Drulă un drum rapid până la Târgoviște, în loc de lărgirea șoselei care trece prin mijlocul satelor

DN 71 Bâldana

Compania de Drumuri a relansat licitația pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște, de această dată cu un contract de aproape un miliard de lei pentru lărgirea carosabilului la 4 benzi pe un tronson de 44 de kilometri.

Soluția lărgirii carosabilului pe Drumurile Naționale care traversează multe localități a fost abandonată la începutul anului trecut în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă care spunea că este „potrivită pentru anii ’50-60, nu 2021”, argumentând că DN 71 străbate sate în procent de 53%.

Lărgirea drumului la 4 benzi este un coșmar pentru locuitorii satelor tranzitate, se face greu și cu multe limitări de viteză, în timp ce varianta unui drum de mare viteză prin afara localităților este modernă și mai avantajoasă, de aceea, într-o procedură accelerată s-a lansat și s-a semnat contractul pentru proiectarea „Valahia Expres” (București – Târgoviște).

Pe 27 decembrie, vicepremierul Sorin Grindeanu anunța la Târgoviște calendarul pentru cele două sectoare ale DN 71. „În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, preciza Grindeanu.

În paralel cu acest contract pentru Valahia Expres, noua conducere a CNAIR a relansat licitația pentru lărgirea DN 71 Bâldana – Târgoviște, parte a unui proiect care include și reabilitarea tronsonului Târgoviște – Sinaia, dar fără lărgirea carosabilului, ci doar modernizare și consolidare, șoseaua având numeroase probleme cu alunecările de teren în zona de munte (este și ruta spre Drumul Babelor, Drumul Județean care duce pe Platoul Bucegilor la Piatra Arsă, ruta turistică spre Babele și Crucea Eroilor – Caraiman). Licitația de 1,2 miliarde lei pentru Târgoviște – Sinaia este acum suspendată.

Valoarea contractului pentru proiectarea și modernizarea celor 44 de kilometri ai segmentului Bâldana – Târgoviște este cuprinsă între 860 și 970 de milioane de lei, iar durata este de 3 ani pentru proiectare și execuție și cel puțin 5 ani pentru garanție. „Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru „Modernizare DN71 Baldana – Targoviste – Sinaia, km 0+000 – km 44+130 largire la 4 benzi de circulatie si km 51+041 – km 109+905 drum la doua benzi” Sector 1: Baldana – Targoviste km 0+000 – km 44+130 largire la 4 benzi de circulatie, in lungime de 44,13 km pentru Sectorul 1”, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Ofertele pot fi depuse până la data de 10 martie 2022.

Sursa Google View

Comentarii

 1. Nici acest drum nu porneste cat e la cascaval PSD.
  Nici de la Campina la Sacele!
  Nici A 7!
  Banii de drum merg la pomeni electorale!
  Intai sa termine de impartit functiile!

  Necesitatea reducerii numărului bugetarilor de lux care sunt propuşi de partide în anumite funcţii nu pentru competenţele lor, ci ca o formă de răsplată.

  • Nu ai cu cine face proiecte de tara!
   Un Ministru paralel, un PM care asculta de un Presedinte absent.
   Mafia si patria!
   Capturarea politicii de către servicii secrete şi militari nu este nicăieri în regiune atât de mare ca în România, unde procesul a dus la o accentuată contra-selecţie, împingând la vârf doar holograme – oameni vulnerabili şi dispensabili, ce nu pot avea o carieră fără protecţia epoleţilor, uniţi într-o francmasonerie a sfertodocţilor şmecheri.
   Principala realizare a Guv. va fi cumpararea a cateva Drone pentru santierele de autostrazi.
   Nu prea multe!
   Nu avem ce face cu ele daca nu-s santiere!

 2. Solutia unui drum national sau judetean care trece prin mijlocul unei localitati este o imbecilitate . Implica multe riscuri si cheltuieli aferente . Implica inclusiv decese .
  Nu au ce cauta drumurile nationale si judetene prin interiorul localitatilor .

 3. In 2050 poate o sa avem sibiu Pitești și comarnic Brașov.
  Pana atunci, haleala de pe ciolan.
  Când a venit Drula și a zis ca trebuie drumuri expres, nu lărgire pe 4 benzi am zis ca în sfârșit o sa putem merge cjm trebuie. Ne miram ca suntem no1. la accidente dar noi facem tot ce putem sa facem drumurile prin localități. Zici ca suntem tâmpiți, sper toți ăștia cu idei cretine sa facă accidente pe drumurile de le gândesc ei asa bine.
  Asa e lărgit Pitești Mioveni și pe o distanta de 17 km și 4 localități, sunt zilnic accidente care mai de care mai urate și cozi interminabile.
  Sa suplimenteze numărul de ambulante pentru județul Dâmbovița de pe acum.
  Spor la fu(m)at inteligentilor

 4. Un drum al mortii.
  Mergeti din casa in casa si o sa auziti cate tragedii s-au intamplat . Adulti si copii morti sau raniti, animale strivite pe sosea, masini intrate in pomi , stalpi in gardurile curtile sau casele oamenilor.
  Sunt numai curbe , casele sunt si asa aproape de sosea si se degradeaza din cauza trepidatiilor, zgomot .. nu mai zic . Nu exista trotuare, podete , rigole soseaua este in unele zone mai sus decat curtile si oamenilor le intra apa ce se scurge de pe sosea , nu-si pot baga masinile in curte. Oamenii se deplaseaza pe margine soselei , nu au locri de traversare . Caini, pisici si alte oratanii se strecoara printre masini.
  Ce fel de drum va fi acesta cu ce viteza de deplasare , cu ce riscuri , cu ce economie de fonduri cand este atata loc pe care se poate construi o adevarata sosea sau autosrada benefica si pentru localnici si pentru soferi
  Noi ne-am terzit cu o masina in curte, langa noi o alta a intrat intr-un stalp de electricitate , vecina a fosta calcata si s-a ales cu un picior rupt, un copil de peste drum a fost omorat , caini , pisici calcate pe sosea si asta numai intr-un perimetru limitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.