Compania de Drumuri a lansat o nouă licitaţie pentru modernizarea DN 71 Târgovişte – Sinaia. Lucrările costă aprox. un miliard de lei, fonduri europene

DN 71 Târgovişte - Sinaia

Compania de Drumuri a lansat o nouă licitaţie pentru modernizarea Drumului Naţional 71 Târgovişte – Sinaia, investiţia fiind de aprox. un miliard de lei, fonduri europene. Relansarea licitaţiei vine după ce, în ianuarie 2021, CNAIR a reziliat contractul cu o asociere din România (condusă de Aqua Park) pentru lărgirea la 4 benzi a segmentului Bâldana – Târgovişte respectiv modernizare Târgovişte – Sinaia (58 km.)

Pentru DN 71 Târgovişte – Sinaia proiectarea va dura 12 luni iar execuţia 24 de luni, urmând să fie construiţi şi 8 kilometri de şosea nouă, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă : ,, CE S-A MAI ÎNTÂMPLAT ZILELE ACESTEA LA TRANSPORTURI: AM LANSAT LICITAȚIA PENTRU MODERNIZAREA DN71 TÂRGOVIȘTE – SINAIA
Acest sector al drumului național are o lungime de 58,8 km, iar proiectul presupune construirea a 14 poduri noi și reabilitarea altor 8. În plus, modernizarea include 2 noi pasaje și 2 parcări de scurtă durată.
Investiția este evaluată la peste un miliard de lei, iar banii vor veni din fonduri europene.Ca termene, sunt prevăzute maximum 12 luni pentru proiectare și cel mult 24 de luni pentru execuție.” a explicat ministrul Drulă. DN 71 Târgovişte – Sinaia are o singură bandă pe sens, carosabil degradat şi surpări de teren mai ales în zona de munte, cu serpentine. Vara este intens circulat pentru că din DN 1 de la Sinaia sau dinspre Târgovişte se poate ajunge pe Transbucegi (DJ 713) până la Piatra Arsă, pe platoul Bucegilor.

Valoarea maximă a contractului este de 1,2 miliarde lei, potrivit documentelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice  : Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru “Modernizare DN71 Targoviste – Sinaia, km. 51+041 – km. 109+905 – Largire la 2 benzi, in lungime de 58,86 km. Traseul in plan incepe de la iesirea de nord a municipiului Targoviste, traverseaza orasele Pucioasa, Fieni, Sinaia si comunle Aninoasa, Doicesti, Motaieni, Pietrosita si Moroieni alternand cu zonele de extravilan si se termina la intersectia cu DN1 in Sinaia la km 120+400 al DN1. Ofertele pot fi depuse până pe 4 noiembrie.

De la Bucureşti la Târgovişte pe acelaşi DN 71 alternativa va fi Drum Expres sau Autostradă, (Valahia Expres), câştigătorul pentru proiectarea şoselei urmând să fie anunţat peste câteva zile.

Sursa Foto Cătălin Drulă, Facebook

Comentarii

 1. Asa de mult pentru 58 km?
  Terminati mai repede lucrarea asta care trebuia facuta de cand a fost clar ca Valea Prahovei nu va avea autostrada!
  Niciodata!

  Tov. Drula,
  Desfiinteaza Compania aia de investitii care de 5 ani Nu face celebrul Drum Judetean 101!
  Campina – Sacele.
  Varianta la DN 1.

  CNI are bani, are sef politic, de ce o tot freaca cu 38 km de asfalt?
  Plus xa Presedintii CJ. Ph. Bv. au dureri la başcă fata de soseaua Campina- Sacele!
  Fara spaga nu se poate nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *