CONFIRMARE Ministrul Muncii: Bugetarii care au venituri mai mari decât ale președintelui țării vor fi impozitați progresiv

Marius Budăi

Bugetarii care realizează venituri din salarii și sporuri mai mari decât veniturile președintelui țării vor fi impozitați progresiv, a declarat joi ministrul Muncii Marius Budăi, la Antena 3, confirmând informațiile transmise anterior de Economedia.

„Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României. Nu vorbim de salarii, vorbim de veniturile bugetarilor care depășesc… mai sunt și sporuri. Acolo era o discuție să fie impozitate progresiv în cazul bugetarilor”, a declarat Marius Budăi, precizând că pentru mediul privat ar fi impropriu să fie luată o astfel de măsură.

Economedia a scris, marți, că coaliția de guvernare discută, printre măsurile fiscale avute în vedere, despre o taxă de solidaritate, care se va lua în calcul și pentru bugetarii cu venituri mari (mai mari decât veniturile președintelui Klaus Iohannis, care a avut în anul 2020 venituri lunare brute de circa 14.800 lei) și mai ales pentru pensiile speciale.

Reamintim că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea anterior despre o taxă de solidaritate plătită de companiile cu afaceri mai mari de 100 de milioane de euro. (Detalii, AICI) Președintele Klaus Iohannis spunea că nu consideră de dorit o astfel de taxă, precizând că ea nu ar aduce rezultate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Bafta in a atrage oameni destepti, ca daca salaru presedintelui e benchmark …
  Buna aia cu chiriile presedintelui, corect. nu mai spunem de combinatiile personale de a ajunge sefu NATO. Sinecura pe masura ingamfarii mariei sale.

 2. Aș zice că dl budai bate campiille,
  Trebuie să impozitezi toate veniturile peste un anumit nivel altfel este discriminare Indiferent unde lucrează contribuabilul.din privat sau sistemul public.
  Nu se ezistă cota unică pentru unii și progresivă numai pentru alti.

 3. Dl Stroe, purtator cuvant PNL, a spus clar in jurnalul.ro, si a atentionat PSD, ca PNL nu va permite impozitarea progresiva si nici taxa de solidaritate .
  Ca intotdeauna , dl Ciolacu, se va conforma .
  In aprilie a declarat ca dupa alegerile din 2024, tot cu PNL va guverna .
  Asa de mult ii place puterea !!!
  Dar nu l vor mai placea cei multi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *