SURSE Coaliția discută noi modificări la Codul Fiscal: Taxă de solidaritate, inclusiv pentru bugetarii cu venituri mari și pentru pensiile speciale / Crește acciza la tutun și TVA la produsele cu zahăr/ Deduceri pentru familii cu venituri mici

Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu Kelemen Hunor InquamPhotos Octav Ganea 2

Coaliția de guvernare discută miercuri noi modificări la Codul Fiscal, precum o taxă de solidaritate care se va aplica și bugetarilor cu venituri mari și celor cu pensii speciale și o majorare de acciză la tutun și a TVA la produsele ce conțin zahăr, arată sursele Economedia.

Astfel, coaliția discută o creștere, posibil cu 60 de bani, pentru acciza la tutun și tutun încălzit.

De asemenea, se discută o creștere a TVA la produsele care conțin zahăr, de la 9% în prezent la 19%, la propunerea PNL.

Coaliția va discuta și despre o taxă de solidaritate, care se va lua în calcul și pentru bugetarii cu venituri mari (mai mari decât veniturile președintelui Klaus Iohannis, care a avut în anul 2020 venituri lunare brute de circa 14.800 lei) și mai ales pentru pensiile speciale. Reamintim că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea anterior despre o taxă de solidaritate plătită de companiile cu afaceri mai mari de 100 de milioane de euro. (Detalii, AICI) Președintele Klaus Iohannis spunea că nu consideră de dorit o astfel de taxă, precizând că ea nu ar aduce rezultate.

Coaliția de guvernare va mai discuta de asemenea despre deduceri pentru familiile cu venituri mici și medii, de asemenea o propunere vehiculată anterior de social-democrați.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Eliminați cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat, Eliminați pensiile speciale sa fie doar în principiu
  contributivitătii .

 2. Impozitati veniturile obtinute la stat cand se cumuleaza cu pensia!
  Cu 50%!
  Oricum aceste venituri sunt mita, rasplata pentru unele fapte.murdare comise de salariatii in cauza pentru Primarele Localitatii, Preş. C. J. si alti corupători!

 3. Impozitati samsarii care au umplut Ro cu SH.
  Cimitirul auto al Europei!
  In fiecare an intra 5 milioane de SH auto!
  Incasati direct la Vama o taxa fixa de 5000 € pentru fiecare auto introdus in Ro.
  Simplu!
  Cam cati bani va intra in cont Monstruoasa Coalitie?
  Simplu.
  Snteti la un clic distanta de incasari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *