Elon Musk suspendă temporar tranzacția de cumpărare a Twitter, până când se va lămuri numărul conturilor false de pe platformă. Acțiunile companiei scad cu 18%

twitter

Elon Musk a anunţat vineri că tranzacția prin care vrea să cumpere rețeaua de socializare Twitter este suspendată temporar, până când va primi mai multe informații despre câte conturi false există pe platforma de socializare.

„Acordul Twitter în așteptare, temporar, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, a scris Musk, într-un tweet.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 18% în urma anunțului.

Twitter Inc a anunțat luni că estimează că conturile false sau spam reprezintă mai puțin de 5% dintre utilizatorii săi activi zilnici monetizabili în primul trimestru.

Compania de social media a avut 229 de milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili, în creştere cu 15,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dezvăluirea a venit la câteva zile după ce Elon Musk, care a încheiat o înțelegere pentru cumpărarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, a scris pe Twitter că una dintre prioritățile sale ar fi eliminarea „boților de spam” de pe platformă.

Twitter a transmis că se confruntă cu mai multe riscuri până la încheierea înțelegerii cu Musk, cum ar fi dacă agenții de publicitate vor continua să cheltuiască pe Twitter și „potențiala incertitudine cu privire la planurile și strategia noastră viitoare”.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *