EXCLUSIV Cancelarul Austriei, despre presupusele ”presiuni” asupra firmelor austriece din România: ”Înțeleg că se fac presiuni, mă declar surprins. Temele ar trebui să rămână separate, economia cu economia și securitatea cu securitatea” – Surse

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

EXCLUSIV Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a făcut referire miercuri , într-o ședință cu ușile închise a PPE, la presupusele ”presiuni” asupra firmelor austriece din România, după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a invocat legăturile economice puternice între cele două țări.

”Mă declar surprins dacă se va întâmpla. Misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Temele ar trebui să rămână separate, economia cu economia și securitatea cu securitatea”, a spus cancelarul Nehammer, potrivit informațiilor G4Media.

Discuția din ședința PPE a fost una extrem de tensionată, potrivit informațiilor G4Media, după ce cancelarul austriac a anunțat că se opune intrării României și Bulgariei în Schengen pe motiv că migranții ilegali ar trece spre Austria prin cele două țări.

”Înțeleg că se face din ce în ce mai mare presiune pe companiile austriece din România, care sunt angajatori importanți, investitori mari. E o temă de economie politică, nu de securitate. Am informat și am cerut că dacă vor exista situații în care firmele austriece vor fi supuse la presiuni, ele trebuie să informeze imediat. Am informat și misiunile internaționale, iar misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Mă declar surprins de o asemenea manieră de acțiune dacă așa se va întâmpla, pentru că UE e mai mult decât Schengen. Noi am aderat la o uniune economică și temele ar trebui să rămână așa cum sunt: economia cu economia și securitatea cu securitatea. E o problemă nu doar a Austriei, ci e europeană”, a spus Nehammer.

Reamintim că mari companii austriece precum OMV, Erste, Raiffeisen sau Grawe au o prezență semnificativă pe piețele respective din România.

sursa foto: Site oficial

Comentarii

 1. Conform devizei ,, daca voi nu ne vreti, noi va radem economia” Austria risca sa fie distrusa prima, daca se opune conspiratiei mafiote romanesti.

 2. Suntem o țară de umflați, atârnați de cărucioare pline în hipermarketuri franțuzești și germane, dependenți de berea la doza și pet lansa porcii de pe grătare. Cum sa ne pese de ce se întâmplă în țară și Europa dacă noi avem altfel de preocupări. Cluburi, fițe, manele, mâncare și moda. Între timp o haita de smekeri parlamentari iei fac de cap cum vor împreună cu serviciile ce ii veghează. Serviți în continuare produse și servicii austriece, olandeze, franțuzești pana o sa va stea în gât!

 3. Interesant Apropo … ‘Securitatea ramane Securitate’ … Dublul Standard … Suntem in UE doar buni de Jupuiala. Lemnul nostru sa plece dar la noi sa ramana gol …

  Si acum, s-o zicem p’aia dreapta : Tot Securitatea-i de vina ca n-a fost in stare de Securitate.

  I-au lasat pe toti infectii sa se imbogateasca ca acum sa ne dea cu usa-n nas.

  UE trebuia sa insemne din start Schengen + Euro, altfel e doar o mare escrocherie, masina de spalat bani, brain-drain non-taxabil. Succes Securitatea ! Patria A Priori ! Mai cu talent, c-au plecat cu Romania din Romania si voi le-ati mai da putin.

 4. Păi ce doriți să fac ?! Să mă pedepsesc singur ,deoarece locuiesc într-o țară cu politicieni idioți , mincinoși și hoți ? Să renunț la concediul meu în North Tyrol ? Iaca sula !

 5. Nu e nimic de zis.
  Decat ca i as trage n teapa pe toti tradatorii de neam. Dar las asta n seama lui Hristos. Ca s apropie timpul Lui

 6. Atenție! Ministerul finanțelor: OMV fură statul român prin stațiile Peco astfel: stațiile au fost date unor angajați și aceștia plătesc salariați la salariul minim pe economie? Furt pe față! Dacă stațiile Peco nu m-ai sunt centralizate nu se m-ai vede profitul mare, atenție atunci nu plătesc m-ai puțin la stat! Furt pe față? Haideți cu controale pe ei, cu verificare în contabilitate să vedem să vedem de ce au făcut așa? Voi Guvernul României ia-ți lăsat să ne fure? Acesta este un mic exemplu!

 7. Totuși.nu ar trebui sa ieșim în strada și sa cerem în primul rand demisia acestui guvern și președintelui?ar trebui sa ne facem curățenie în propria curte și după sa renunțăm la americani ca și acolo ne trebuie viza sa renunțăm la UE. Dacă tot nu ne vor ar trebui sa ne vedem de drumul nostru.eu cred ca au mai multa nevoie iei de noi decât noi de ei.intro familie dacă nu sunt toți uniți nu este familie.si la noi în fam nu suntem toți ata.avem și câte un copil “oaia neagra”dar ce sa facem?îl dam afara din casa?alegeri anticipate.haidati sa ne mobilizam.

  • Prima data trebuie sa scăpăm de comuniști, apoi de ruși și de spionii lor, de toți politicienii, pentru că toți sunt corupți și mincinoși. Vedeți ce ponoase trage și acum armata pentru că la revoluție a fraternizat cu poporul, comuniștii nici acum nu vor sa le respecte drepturile. Este doar o cearta a lor pe bunul nostru, iar noi privim nepăsători sa nu care cumva sa ne certe Isărescu, pentru că pe el oricum nu îl interesează, a aranjat ploile când a fost premier(lupul paznic la oi, adică bancher sa aibă grija de bugetul tarii). Doar boicot și aleși numai oameni noi în funcții politice, cei vechi ne-au mințit și furat destul. Nu îmi pot imagina cu ce minciuni mai pot veni la viitoarele alegeri, au un tupeu fantastic de pârnăiași.

 8. Am aderat la o uniune economică? Ce naiba de comunitate economică este asta unde salariile sunt atât de diferențiate , circula în paralel mai multe monede iar fiecare țară cu regulile sale…ne-au vândut tara politicienii că sa intram in UE și în NATO iar occidentalii ne privesc în continuare că iobagi

 9. De ce s-au vândut resursele energetice?, cei responsabili de vindere sa plătească, angajați romani omv sunt plătiți cu salar minim, profitul e în buzunar la austriecii, dna, covesi ce face ca mai încolo ia pensie specială, am fost în Vienna la pensie, nu aveam voie sa ma adresez în engleza, de ce, UE, unde e, cat ne mai lăsăm călcați ca preș?,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *