Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne pe primul loc în clasamentul Forbes al miliardarilor; Elon Musk – creștere record

elon musk, tesla

Publicația Forbes a listat 2.755 de miliardari în dolari la nivel global, potrivit clasamentului anual publicat marţi și citat de News.ro. Pe primul loc în clasament se află, pentru al patrulea an la rând, Jeff Bezos – fondatorul Amazon.

Elon Musk, fondatorul Tesla, îl detronează de pe locul doi pe francezul Bernard Arnault, care controlează imperiul de fashion LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton.

În pofida crizei economice cauzate de pandemia covid-19, averea cumulată a miliardarilor în acest an a crescut la 13.100 de miliarde de dolari (11.090 de miliarde de euro), de la 8.000 de miliarde anul trecut, precizează revista americană.

Fondatorul şi CEO-ul Tesla Elon Musk a urcat pe locul doi în clasament, de pe poziţia 31, pe care se afla anul trecut.

Topul este completat de fondatorul Microsoft, Bill Gates, şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Françoise Bettencourt-Meyers (care controlează gigantul cosmeticelor L’Oréal) este femeia cu cea mai mare avere estimată.

În urma creşterii valorii activelor din domeniul ”tech”, omul de afaceri american Warren Buffett a ieşit din ”top 5” – pentru prima oară după mai bine de 20 de ani.

În clasamentul Forbes au intrat anul acesta 493 de miliardari noi – între care Whitney Wolfe Herd, fondatoarea şi directoarea generală a aplicaţiei de întâlniri online Bumble, listată la bursă anul acesta.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *