Hotelul Ambasador, o clădire emblematică în stil Art Deco din București, a fost cumpărat de familia Julius Meinl și va fi redeschis în 2027 după un proces de reabilitare

Hotel Ambasador Sursa foto: Booking.com

Hotelul Ambasador, o clădire emblematică în stil Art Deco din București, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru, a fost cumpărat de familia austriacă Julius Meinl, prin divizia imobiliară, și va fi redeschis în 2027 după o proces de reabilitare care va avea loc în următorii doi ani, anunță compania într-un comunicat de presă.

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 m2. După un proces amplu de renovare, Hotelul Ambasador urmează să fie deschis sub numele de „The Julius Bucharest”, în anul 2027.

În vederea pregătirilor necesare pentru reamenajare, operațiunile hoteliere ale Ambasador SA au fost încheiate. Următorul pas implică obținerea autorizațiilor necesare pentru reabilitare.

Ca parte a procesului de obținere a autorizațiilor, Julius Meinl Living va discuta cu autoritățile orașului București despre modalitățile optime de a integra numele „Ambasador” în proprietatea reamenajată, spune compania.

Odată ce vor fi obținute autorizațiile necesare, reabilitarea va dura aproximativ doi ani.

„Ulterior, The Julius Bucharest va păstra esența și caracterul clădirii existente. Astfel, o estimare presupune că hotelul va avea 158 de camere și apartamente de lux. Facilitățile și serviciile vor urma modelul deja stabilit cu succes de The Julius Prague, având în vedere inclusiv un magazin de produse alimentare și băuturi gourmet marca House of Julius Meinl”, transmite compania.

Achiziția a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziționat Ambasador SA, care deținea o jumătate din proprietate și care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziționat și cealaltă jumătate a proprietății, care era deținută separat.

În procesul de achiziție a proprietății Hotel Ambasador, Julius Meinl Living a fost asistat de o echipă de consultanți, printre care Daniel Țigănilă, Managing Partner al Special Properties (brokeraj), Kinstellar (juridic), TPA (financiar), Optim Project Management (dezvoltare).

Clădire emblematică

Hotelul Ambasador este o clădire emblematică în stil Art Deco din București, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 și 10A, principalul bulevard nord-sud al orașului. Proprietatea a fost construită cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și a fost deschisă în 1939. Operațiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în primii ani de comunism. Cu toate acestea, în 1958, operațiunile hoteliere au fost reluate și au continuat de atunci.

În legătură cu această achiziție, Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living, a declarat: „Suntem încântați că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepție din București, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii și cu cea mai rapidă creștere din Europa. Dorim să le mulțumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect și așteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietății și apoi deschiderea acesteia.”

Julius Meinl Living PLC, prin intermediul companiilor parte din grup, achiziționează active imobiliare importante în capitalele politice și economice europene pentru a le dezvolta în proprietăți hoteliere de top.

Cea mai emblematică proprietate a Julius Meinl Living este „The Julius Prague”. Acest hotel are o suprafață totală de 16.162m2 și dispune de 168 de camere și apartamente de lux, cu restaurant, cafenea, săli de ședință, spațiu de co-working și o sală de sport. În plus, hotelul conține și un magazin de alimente și băuturi gourmet marca House of Julius Meinl.

Julius Meinl Living este deținut în totalitate de familia Julius Meinl.

Sursa foto: Booking.com

Comentarii

  1. Felicitări pentru achiziție o clădire emblematica a Bucureștiului!
    Am cunoscut acolo un maneger de exceptie cu ani în urma Gigi Marzavan
    FELICITARI SI SA FIE NUMAI CU BUCURII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *