Încă o scumpire a carburanților la Petrom/ Benzina rămâne mai scumpă decât motorina 

Redacția mai 26, 2023 1 comentarii
Statie Petrom 5

Petrom a majorat din nou prețul carburanților. Potrvit Monitorul Prețurilor, modificările au avut loc joi după amiază, când benzina și motorina s-au scumpit cu 3 bani pe litru.

Asta după ce benzina standard de la Petrom s-a scumpit joi dimineață cu 4 bani pe litru și a devenit mai scumpă decât motorina standard. A fost o premieră a ultimilor ani, în condițiile în care în toamna anului trecut motorina era mai scumpă cu 1,5 lei pe litru decât benzina.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum  între 6,45 lei și 6,451 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,46 și 6,49 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 26 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,50 lei pe litru și de 6,48 lei/litru pentru motorina standard.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 1,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11,5  lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se afla pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta.
În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 7 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Croația, Cehia, Lituania, Malta, Polonia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *