Benzina de la Petrom, mai scumpă decât motorina/ Cu cât a urcat prețul benzinei

Statie Petrom 7

Benzina standard de la Petrom a devenit în această dimineață mai scumpă decât motorina standard. Este o premieră a ultimilor ani, în condițiile în care în toamna anului trecut motorina era mai scumpă cu 1,5 lei pe litru decât benzina.

Dar, după o serie de modificări de prețuri, benzina și motorina au ajuns la finele lui aprilie la același preț, fie că era 6,60 lei, fie 6,61 lei pe litru.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit joi dimineață, 25 aprilie 2023, benzina cu 4 bani pe litru.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă între 6,42 lei și 6,48 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,43 și 6,46 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 25 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,47 lei pe litru și de 6,45 lei/litru pentru motorina standard.

 

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se afla pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta.
În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 7 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Croația, Cehia, Lituania, Malta, Polonia.

Comentarii

  1. La ce Bonusuri peste Bonusuri isi trag toti CEO&Co. , ar trebui sa fie aproape gratis … Lasand la o parte cui ii apartine … Manageri care-ti vand ce-i, de fapt, Constitutional, al tau … In alte cuvinte, Capitalism …

    Da, ideal, masina personala n-ar trebui sa existe. Este Cea Mai Mare Risipa la nivel Mondial, pe Foaie.

    Economedia, be my guest to do the math. I begged you for years …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *