Nemții de la Star Assembly încep construcția unei noi fabrici la Sebeș, ce va produce componente pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice. Premierul Nicolae Ciucă, în vizită

fabrica star assembly Sebes

Premierul Nicolae Ciucă se află joi într-o vizită în județul Alba, unde participă la un eveniment organizat de compania germană Star Assembly din Sebeș. Este vorba despre ceremonia oficială de inaugurare a unei noi construcții în cadrul companiei, unde va funcționa una dintre cele mai moderne facilități de producție din România.

Concret, evenimentul este legat de extinderea portofoliului Mercedes-Benz Group AG în România, prin includerea unei unități de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes EQ, complet electrice.

Programul premierului a mai inclus o vizită la proiectul de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional din Sibiu.

Investiția de la Sebeș, în valoare de aproximativ 34 de milioane de dolari

Gigantul german vrea ca în 2023 să înceapă construcția unei fabrici de ultimă generație care va produce unități de antrenare electrică.

Noile linii de producție de la Sebeș vor contribui la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică.

Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 34 de milioane de euro.

Star Assembly, filială locală deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă anul trecut solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

În cadrul noii hale se vor instala linii de asamblare a unor unități de antrenare electrice (UAE sau eATS), care conțin 3 module: un modul electronic de putere, un ansamblu de roți dintate și un motor electric.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Aceasta este investiția pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat anterior Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *