OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare OMV și Petrom din România

Redacția sept. 19, 2022 0 comentarii
omv

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare OMV și Petrom din România și vizează extinderea la 150 unități până la finalul lui 2022, anunță compania.

Energia electrică produsă de panourile fotovoltaice acoperă până la 25% din consumul unei stații de alimentare. Investițiile OMV Petrom în acest proiect se ridică până în prezent la circa 3 milioane euro

Până la sfârșitul anului curent, numărul de stații dotate cu panouri fotovoltaice va crește până la 150 de unități, respectiv până la aproximativ 30% din rețeaua de stații OMV și Petrom din România.

Producția anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente.

„Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga rețea de stații a OMV Petrom din România să fie stații <<solare>>, cu un consum redus de energie”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing

OMV Petrom și-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operațiunile proprii până în 2050 și să contribuie la procesul de decarbonare a clienților săi. Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse și zero, compania susține că va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiții private din sectorul energetic românesc.

Foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *