Premierul Marcel Ciolacu: Creștem valoarea tichetelor de masă și îndeplinim două jaloane din PNRR

Redacția iul. 27, 2023 1 comentarii
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în ședința de joi, Guvernul majorează valoarea tichetelor de masă și îndeplinește două jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), referitoare la guvernanța corporativă a companiilor de stat.

Tichetele de masă se vor majora la 35 lei de la 1 august și la 40 lei de la 1 ianuarie.

„Creștem valoarea tichetelor de masă, măsură anunțată deja din prima săptămână de guvernare drept prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 la 35 lei lunar, începând cu 1 august, și vom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că Guvernul adoptă două acte normative privind guvernanța companiilor de stat, care sunt jaloane în PNRR.

„Deoarece avem un ritm alert pentru îîndeplinirea jaloanelor din PNRR, aprobăm astăzi două acte normative ce închid jaloane cheie din acest plan. Este vorba mai întâi de organizarea și funcționarea agenției pentru monitorizarea și evaluarea perfomanțelor întreprinderilor publice. Adoptăm și normele metodologice privind guvernanța corporativă la companiile de stat. Vreau să vă amintesc că ele sunt și obiective majore în procesul de aderare la OCDE”, a precizat el.

Guvernul Ciolacu are pe agenda ședinței de joi o hotărâre de guvern privind organizarea și funcționarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), super-agenția care gestionează companiile de stat. Proiectul de hotărâre de guvern arată că veniturile AMEPIP vor fi uriașe: un tarif de monitorizare de până la 0,1% din veniturile totale ale companiilor de stat, plus 30% din amenzile aplicate companiilor de stat care nu îndeplinesc diferite condiții. (Detalii, AICI)

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii

  1. ca la saraki…1 eur…iar voi in martie v ati votat si cu nemiscatele din zona inghinala cresterea sumei lunare forfetare cu inca 7.500 lei…adica 1.500 eur…si ati ajuns la cota 35.500 lei…adica 7.100 eur…din care jumatate justificata pe cuvantul vostru de oRoare…noi de aia “va iubim” ca ca(t ca) voi nu mai gasim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *