Primăria Capitalei a depus cererea de finanțare prin PNRR pentru 22 de troleibuze noi/PMB mai are doar 227 de troleibuze cu o vechime medie de 18 ani

troleibuz

Primăria Capitalei a depus luni, cererea de finanțare prin PNRR pentru achiziția a 22 de troleibuze electrice noi, valoarea investiției fiind de 55 milioane lei, a anunțat, Primarul General, Nicușor Dan. Proiectul de Hotărâre al Consiliului General al PMB a trecut vineri la vot din ședința extraordinară, după cum Economedia a scris aici. Capitala mai are doar 227 de troleibuze, spre deosebire de cele 302 unități din 2017, de aceea STB este nevoită să crească intervalul de succedare între stații. Vechimea medie a celor peste 200 de troleibuze rămase este de 18 ani.

Troleibuzele pe care le va cumpăra STB vor avea autonomie extinsă ( cu baterii), spune Primarul Nicușor Dan : ,,

În numele municipalității, am depus azi dimineață cererea de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcționa și cu baterii pentru un număr de kilometri).
-E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani și jumătate și care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert.
Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună și confort sporit în București”

Alte achiziții pentru parcul de vehicule STB 

Luna viitoare sunt așteptate primele tramvaie noi din comanda de 100 de unități de tramvaie de la Arad, alte 200 de tramvaie urmând să fie cumpărate. De asemenea, PMB va relua licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, la prima licitație niciunul dintre cei trei constructori nu a depus o ofertă conformă.

Sursa foto: Facebook / STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.