Raiffeisen Bank anunță probleme cu unele plăți. Pe rețelele sociale circulă informații privind întârzieri de salarii

Raiffeisen Bank 3

Banca austriacă Raiffeisen Bank anunță, la solicitarea Economedia, că întâmpină probleme de conectivitate, motiv pentru care unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate. Reacția vine după ce pe rețelele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii, de exemplu pentru militari.

Update Banca anunță în 16 decembrie că problemele s-au rezolvat. Detalii AICI

Text inițial. Mesajul transmis de Raiffeisen Bank:

„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită.

Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei.

Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică”.

Anterior, pe rețele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii.

„Se pare ca Raiffeisen se joacă cu salariile militarilor. Nu le-au livrat azi. Si nu Trezoreria statului ar fi problema…
Sper sa fie doar o întâmplare…”, arată mesajul.

Comentarii

  1. astia se joaca cu focul. ce treaba are swift, care e un protocol de transfer bancar international, cu salariile militarilor care se platesc de trezorerie direct pe conturile iban nationale, fara sa treaca prin sistemul international de plati?

  2. Nu….. le da de inteles ca e bine sa fie patrioti..simplu. Cec sau Transilvania. Cardul are aceasi marime diferenta este ca profitul aduce crestere RO nu Austriei.

  3. Băieții se joaca cu focul.incearca sa inducă ideea ca cineva din România vrea sa le facă rău prin intermediul sistemului informatic. Tocmai de aceea,fiind vorba de salariile Min.apararii acest lucru ar trebui încadrat undeva…Poate guvernul va înțelege ca cu hoții trebuie sa te porți ca atare…

  4. Băncile austriece vor face ce știu ele mai bine: șantaj economic .BOICOTUL românilor trebuie să continue cu orice preț mai ales acum când prietenul lor Werner le-a semnat în alb un nou tratat de vasalitate. ( Johanis numește asta “DIPLOMATIE”……Pe. bune????

  5. Firma und elucrez are conturile la Raiff. Banii de salariu au intrat fără probleme. De asemenea, virarea lor către ING s-a efectuat în 2 ore. Ieri.
    Așa că nu e motiv de panică.

  6. Raiffeisen chiar ne tratează ca pe o tara bananiera. Ne boicotati? Va boicotam. Și cum, întârzie plata salariilor la militari. Hello romani, treziti-va! Precum zice imnul. Cred ca e mai mult decât benefic ca nu ne-au primit în Schengen. Respectul se câștigă și se impune. Nu e” Take it for grant it”.

  7. Și eu primesc salariul la Raiffeisen și banii au intrat fără probleme. Nu ne putem muta la alta banca pentru că avem credit și, daca ne mutam, ne costă mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *