Tronsonul Ploiești – Buzău din Autostrada A7 a primit acord de mediu. Drulă: Intrăm pe ultima sută de metri pentru licitarea lucrărilor

Autostrada A7 macheta Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Tronsonul Ploiești – Buzău din Autostrada A7, care trebuie să lege Moldova de Capitală, a primit acord de mediu, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Întreaga autostradă va fi finanțată prin Planul de Relansare și trebuie terminată până în 2026, după cum a spus pentru Economedia Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Vestea dimineții: avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiești – Buzău. Intrăm pe ultima 100m pentru licitarea lucrărilor!”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Autostrada Ploieşti-Buzău va avea aproximativ 63 de kilometri. Conform planului, lucrarea ar putea fi deschisă la mijlocul acestui an şi va costa peste 1,146 miliarde lei. Potrivit ministrului Cătălin Drulă tronsonul care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024. Şoseaua va fi un sector din viitoarea autostradă A7, Ploieşti-Paşcani-Siret, care va lega Capitala de Moldova.

Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Comentarii

 1. Ar fi interesant daca ar incepe anul acesta.
  Nu mai e interesant că se termina in 2024 acest sector de 64 km prin câmpie!
  Nu merge melcul asta mai repede?
  Sau din cauza ca centura Bucuresti nu va fi gata nici atunci?
  Iar se face un ciot?
  Nefunctional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *