Compania de IT Cognizant anunță o rundă de recrutări cu 100 de posturi disponibile, după ce anul trecut a rămas fără 137 de angajați

cognizant-softvision Sursa foto: hipo.ro

Cognizant România anunță că angajează peste 100 de specialişti IT în perioada următoare, după ce a mai angajat încă atâția de la începutul anului. Compania a rămas însă anul trecut fără 136 de angajați, arată datele publice de la Ministerul Finanțelor. Ca urmare a comunicatului referitor la recrutări, Economedia le-a transmis reprezentanților companiei o serie de întrebări legate de diminuarea echipei din trecut, însă, până la ora publicării acestui articol nu am primit un răspuns. Compania este una dintre cele mai mari din domeniul IT în România, plasându-se pe locul 5 în topul preliminar al celor mai mari jucători în funcție de cifra de afaceri din 2023. 

Pozițiile deschise în această perioadă, nivel Mid-Senior, sunt disponibile în toată România, într-un model de muncă hibrid, pentru specialiști în Java, FullStack Web, .NET, AI & Analytics, Data, DevOps și QA Automation.

„Pe măsură ce clienții noștri privesc tot mai mult spre viitor și se gândesc la cum va arăta business-ul lor mâine, căutând să inoveze, în special încercând să încorporeze inteligența artificială, am încercat să gândim serviciile și soluțiile pe care le oferim astfel încât să venim în întâmpinarea acestor nevoi. În ultimul timp, am observat o disponibilitate crescândă din partea clienților pentru investiții în această direcție. Prin urmare, în plus față de cei peste 100 angajați de la începutul anului 2024, recrutăm acum peste 100 de experți IT, nivel Mid-Senior, din toată România, pentru munca în regim hibrid, specialiști în Java, Full Stack Web, .NET, AI & Analytics, Data, DevOps și QA Automation”, a declarat Matei Neagoș, Head of Delivery, Cognizant România.

Acești experți vor lucra cu clienți din SUA și Europa, companii care activează în domenii precum Healthcare, Media & Tech, Banking & Financial Services, Retail, Automotive, care își doresc experiențe digitale personalizate pentru utilizatorii lor finali și pentru business, cu scopul de a-și automatiza, optimiza și digitaliza experiențele. Specialiștii IT pot aplica la pozițiile disponibile direct pe pagina LinkedIn Cognizant, la secțiunea “Jobs” în România.

Compania care acum anunță recrutări a rămas fără 137 de angajați într-un an

Pe de altă parte, despre companie au apărut anul acesta în spațiul public informații referitoare la concedieri. În martie, Ccnform unui sondaj realizat de Digital Business în mediul online,45% dintre angajații IT spun că firma lor face concedieri, iar companiile Endava și Cognizant au fost cel mai des menționate.

Datele publice arată că firma a rămas în România fără aproape 140 de angajați de la un an la altul: astfel, în 2023, firma avea 2363 de angajați, în scădere de la 2500 anul anterior, arată datele Ministerului Finanțelor. Anul trecut, pe fondul scăderii numărului de angajați, cifra de afaceri a crescut însă la  736,42 milioane de lei (de la 678 de milioane), iar profitul a fost de 61,21 milioane (în creștere de la 55,47 milioane).

Ca urmare a comunicatului referitor la recrutări, Economedia le-a transmis reprezentanților companiei o serie de întrebări legate de diminuarea echipei din trecut, însă, până la ora publicării acestui articol nu am primit un răspuns. Vom reveni cu precizări, în măsura în care le vom avea.

Manager Cognizant România: „Sectorul IT a resimțit provocări constante în ultimii ani

“Evoluția tehnologiei aduce şi noi trenduri în piață în ceea ce priveşte pregătirea pe care specialiştii IT de astăzi e nevoie să o aibă pentru a face față cererii din zona de business”, spun reprezentanții Cognizant, care fac referire la studiul realizat de Cognizant împreună cu Oxford Economics, New Work, New World, care se referă la adopția inteligenței artificiale generative și impactul asupra societății şi viitorului muncii (studiul cuprinde evaluarea și prognozarea impactului economic al Gen AI în Statele Unite în următorii 10 ani).

Studiul prezice că 90% din locurile de muncă vor fi perturbate într-un fel de inteligența artificială generativă, pregătind scena pentru o schimbare profundă a modului în care abordăm munca, productivitatea și creșterea economică. Impactul tehnologiei va fi influențat de rata de adoptare din partea business-urilor și de cât de repede se pot adapta oamenii la noile moduri de lucru.

Sectorul IT a resimțit provocări constante în ultimii ani, de la creşteri accelerate, până la reechilibrarea care a început în 2023. Capacitatea de adaptare şi flexibilitatea companiilor, cât și a specialiştilor din domeniu reprezintă o prioritate în acest context. E important să continuăm să generăm valoare pentru fiecare industrie prin soluții digitale care evoluează acum în mod accelerat şi să ne susținem clienții, asigurându-ne astfel succesul reciproc. Este nevoie ca fiecare specialist IT să-și analizeze setul de abilități şi expertiza, să învețe, să se dezvolte constant, pentru a fi în pas cu noile tendințe”, a declarat Mihai Constandiș, Country Manager, Cognizant România.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.