A treia încercare pentru primul lot al Autostrăzii de Centură A0 Bucureşti Nord: Italienii de la Pizzarotti câştigă contractul pentru proiectare şi execuţie / Anterior, CNAIR îi desemnase de două ori câştigători pe turcii de la Nurol

A0 Centura Bucuresti

Asocierea condusă de compania italiană Impresa Pizzarotti a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al Autostrăzii de Centură A 0 Bucureşti Nord, un tronson cu o lungime de 18 kilometri între intersecţia cu A1 şi DN 1. Este a treia încercare pentru semnarea contractului pentru primul lot după ce CNAIR îi desemnase de două ori pe turcii de la Nurol drept câştigători, dar nu s-a mai ajuns la atribuire din cauza contestaţiilor.

Contractul de 815 milioane Lei (estimarea CNAIR era 842 milioane) poate fi semnat dacă nu se depun noi contestaţii, iar în eventualitatea unor contestaţii, după aproximativ o lună, imediat după decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pentru că s-a schimbat Legea Achiziţilor Publice.

Termenul de realizare este de 34 de luni a precizat, într-un comunicat de presă, CNAIR. „Joi, 21.10.2021, a fost desemnat câstigătorul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000″Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A.- RETTER Projectmanagement. Valoarea contractului este de 815.075.249,74 Lei fără TVA. Durata contractului este 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 10 ani”, a transmis Compania de Drumuri.

Din cele patru loturi ale semi – inelului Nordic, sunt semnate contracte de proiectare şi execuţie doar pe două loturi: Lotul 2 DN 1 – DN 2 (19 km) respectiv, Lotul 4,DN 3 – A2 (5 km), ambele cu UMB.

A0 Centura București Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *