Drulă: Turcii de la Nurol desemnaţi, din nou, câştigători pentru Lotul 1 de pe Autostrada A0 Bucureşti Nord

A0 Centura Bucuresti

Constructorul turc Nurol a fost desemnat, din nou, câştigător pe primul lot al Autostrăzii A0 Bucureşti Nord, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis la sfârşitul anului trecut mai multe contestaţii şi a obligat CNAIR să reevalueze ofertele pentru tronsonul de 17,5 kilometri.

Desemnarea câştigătorului a fost anunţată, în această dimineaţă, de ministrul Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook. „Vești bune pe final de săptămână pentru infrastructura rutieră majoră din zona București – Ilfov! Avem câștigător desemnat pentru A0 Nord lot 1, un sector de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureștiului, de la Dragomirești până la Corbeanca. Dacă nu vor fi depuse iarăși contestații (ceea ce ne dorim cu toții), vom semna curând contractul de proiectare și execuție”, a scris ministrul Drulă, despre situaţia contractului de 842 milioane lei, oferta câştigătoare de la Nurol fiind de 746 milioane lei.

Singurul tronson contractat pe A0 Bucureşti Nord este lotul 4 Pantelimon – A 2, cu o lungime de 5 km, unde UMB lucrează la proiectul tehnic. Pentru lotul 2 al A0 Nord (19 km, Corbeanca-Afumați), săptămâna viitoare se aşteaptă pronunțarea Curții de Apel pentru soluționarea contestațiilor. Dacă contestațiile se resping și la Curte, așa cum au fost deja respinse la CNSC, se poate semna contractul cu antreprenorul român desemnat câștigător.

Pe lotul 3 A0 Nord (8,6 km, între Afumați-Pantelimon), CNAIR este într-un proces de reevaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanțelor, iar câștigătorul licitației va fi anunțat în săptămânile următoare.

În privinţa Autostrăzii A0 Bucureşti Sud, ministrul Cătălin Drulă a anunţat că antreprenorul grec Aktor a depus proiectul pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire, iar şantierul ar trebui deschis la vară. „Pe A0 Sud lot 3 (Bragadiru – A1), antreprenorul a depus proiectul pentru obținerea autorizației de construire. Ne așteptăm ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis la începutul verii”, a anunţat Cătălin Drulă.

În total, A0 – inelul de centură cu profil de autostradă care dublează actuala centură a Capitalei va avea o lungime de 100 km, şantiere deschise fiind doar pe loturile 1 şi 2 de pe segmentul de Sud unde lucrează constructorul turc Alsim Alarko.

A0 Centura București Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *