Autostrada Ploiești – Buzău: Contestații și pentru primul lot, Dumbrava –Mizil/ Toate cele trei tronsoane ale Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău au contestații la CNSC sau Curtea de Apel București

Autostrada A 7 machetă

Toate cele trei trei loturi ale Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău (proiect finanțat prin PNRR) sunt contestate la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

La 10 zile de la desemnarea oficială a câștigătorului pentru primul lot, Mizil – Dumbrava (21 km), la CNSC au fost depuse două contestații, a anunțat Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Sorin Grindeanu, implicit semnarea contractului de execuție se amână până la pronunțarea Consiliului.

„Luni, 18.04.2022, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEȘTI-BUZĂU LOT 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000”. Ofertantul declarat câștigător este Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A. – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECT MANAGEMENT SRLcu preţul de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA. Durata de execuție a contractului este de 20 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani”, anunța CNAIR pe 18 aprilie.

Pentru lotul 3, Pietroasele – Buzău (14 km), câștigat de Selina, CNSC a și admis parțial două contestații, iar constructorul din Bihor a atacat decizia la Curtea de Apel București.

Cătălin Urtoi a prezentat situația celei mai „avansate” secțiuni a Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani:

Tronsonul Ploiești – Buzău

1. Lotul 1 – Dumbrava – Mizil – 21 km
18.04.2022 a fost desemnat câștigător firma italiană Impresa Pizarotti.
28. 04.2022 au fost depuse două contestații
Urmează analiza contestațiilor de către CNSC cu emiterea deciziei în maxim 45 zile.
2. Lotul 2 – Mizil – Pietroasele – 28,35 km
15.03.2022 a fost desemnat câștigător un operator româno-bulgar Coni+Traci Grup
A fost depusă o contestație, iar săptămâna viitoare se așteaptă decizia CNSC.
3. Lotul 3 – Pietroasele – Buzău – 14 km
7.03.2022 a fost desemnat câștigător Drum Asfalt + Trameco
17.03.2022 au fost depuse trei contestații, din care două au fost admise de către CNSC în parte (s-a cerut reevaluarea grupului de firme declarat câștigător), iar ofertantul respins a mers mai departe la Curtea de Apel”.
Pentru următoarea secțiune în licitație, Buzău – -Foșcani, termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 10 mai, după ce constructorii au depus peste 600 de clarificări. În iunie se estimează lansarea licitației pentru secțiunile Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani.

Sursa Ministerul Transporturilor

Comentarii

 1. La multi ani A 7!
  Berbecii din Minister si CNAIR au facut- o iar!
  Incompetenta si prostia fac cioturi!
  In timp!
  La multi ani si pentru A 8 si A 12!
  😪😪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.