EXCLUSIV Investitorii ar fi reluat negocierile, stopate în pandemie, pentru preluarea Expo Market Doraly, deținut de Gheorghe Iaciu, care controlează și dezvoltatorul Impact

doraly Sursa foto: Google Maps

Blocate în pandemie, negocierile pentru parcul de retail Expo Market Doraly, deținut de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care controlează și dezvoltatorul Impact, cu 59% dintre acțiuni, par a se fi reluat, potrivit surselor Economedia. De asemenea, omul de afaceri spune că în privința achiziției de apartamente nu a observat o scădere a cererii, dar a crescut gradul de nehotărâre, și e firesc, e război la granița României.

Iar nehotărârea se manifestă și în rândul investitorilor, care se gândesc ce vor face cu proprietățile odată cumpărate. Vor putea respecta planul de business?

Contactat de Economedia.ro, Gheorghe Iaciu a refuzat să comenteze vânzarea Doraly, posibil semn că e în negocieri cu potențialii cumpărători și e obligat prin contract să nu dea informații despre posibila tranzacție. Negocierile pentru vânzarea Expo Market Doraly au fost stopate în timpul pandemiei si, probabil, se derulau în jurul unui preț de peste 50 de milioane de euro.

Potrivit lui Iaciu, România e afectată de multe probleme, precum scumpirile repetate ale produselor de orice fel, mai ales că inflația estimată de BNR va depăși 10% anul acesta, dar dacă politicienii români se vor mișca mai bine putem rezolva o parte dintre probleme, cum ar fi prețul energiei.

„Eu cred că actualul preț nu e suportabil pentru majoritatea românilor. De aceea trebuie rezolvată legea și începută extracția gazelor din Marea Neagră. Avem resurse și e păcat să nu le folosim. Abia când vom descoperi linia de echilibru a tuturor prețurilor vom reveni în ecuația business as usual”, spune Gheorghe Iaciu pentru Economedia.

Și, în opinia omului de afaceri lucrurile rămân la fel și în cazul apartamentelor sau a celorlalte bunuri de consum, dar acesta crede că piața românească are loc de creștere și după ce se va încheia conflictul din Ucraina ne putem reveni rapid.

La Impact, omul de afaceri spune că se urmărește planul de business prezentat, care înseamnă dezvoltarea a peste 10.000 de apartamente în următorii șase ani, cele mai multe în București. Pentru asta, dezvoltatorul a anunțat că va construi 1,25 milioane mp, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro. Problema e că problemele continue de pe piață, de la pandemie, la scumpirea repetată a materialelor de construcții și a creditelor au culminat cu războiul din Ucraina, iar în rândul posibililor cumpărători s-a instalat indecizia. Oamenii parcă ar prefera să-și țină banii.

„Vedeți ce se întâmplă și acum. Unii fac coadă la benzinării, alții nu, unii schimbă leii în euro, alții nu. Și tot așa. E o confuzie totală”, explică Iaciu.

Expo Market Doraly

Expo Market Doraly este deținut în mod egal de familia Iaciu și InfraRed Capital Partners, fond de investiții deținut de manageri ai HSBC. Complexul din Afumați, evaluat la 54 milioane de euro, se întinde pe un teren de 28 de hectare.

Clădirile care reprezintă Doraly au o suprafață de circa 100.000 mp, și reprezintă primul en-gros din România – înființat de Dorina și Gheorghe Iaciu în 1993. Familia a început afacerea pe un teren de 4.000 de metri pătrați.

Omul de afaceri controlează și centrul comercial Doraly Mall Constanța și clădirea Moldova Center din Iași, un fost mall transformat în imobil de birouri.

Sursa foto: Google Maps

Comentarii

  1. Ce zona plina de un comert curat !
    Fara bon fiscal, se anunta unii pe altii cand vin controalele ANAF, multa marfa vanduta la negru, ce mai…comert civilizat nene !
    Apoi hotu’ scoate banii sa-i oficializeze, cum altfel decat in imobiliare. Tipic mafiei. E versat tipu’, am avut o intalnire cu el si urmam sa ma angajez cu vreo 20 ani in urma. Slava Domnului ca nu am facut-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *