O treime din Autostrada Nordului rămâne fără contract pentru Studiu de Fezabilitate : proiectantul Best Consulting a solicitat CNAIR rezilierea contractului pentru lotul 3 Vatra Dornei-Suceava (107 km.) pentru că nu mai poate susține costurile

Baia Mare-Bistrița a Autostrăzii Nordului

O treime din ,,Autostrada Nordului” Baia Mare -Suceava rămâne fără contract pentru Studiu de Fezabilitate după ce firma de proiectare Best Consulting a cerut rezilierea contractului pentru lotul 3, Vatra Dornei-Suceava, potrivit unui anunț al CNAIR. Drumul de mare viteză (autostradă/drum expres) Baia Mare-Suceava are o lungime de peste 300 de kilometri și include trei loturi Baia Mare-Dej-Bistrița (145 km.), Bistrița-Vatra Dornei (63 km.) și lotul bucovinean Vatra Dornei-Suceava (107 km.). Asocierea condusă de Best Consulting nu se mai poate încadra în valoarea contractului de 14 milioane lei pe care l-a semnat în martie 2021 cu CNAIR, implicit proiectul, în ansamblul său, va avea o întârziere foarte mare pentru că trebuie scos din nou la licitație :

,,Asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial a solicitat încetarea contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru lotul 3 al Drumului de Mare Viteză Baia Mare – Suceava (Lotul Vatra Dornei – Suceava). Solicitarea s-a făcut în baza prevederilor Ordonanței de Urgență 64/2022. Echipa CNAIR efectuează activități de identificare în teren a locațiilor pentru viitoarele investigații geotehnice în vederea relicitării acestui lot.”-Comunicat CNAIR. Durata de realizare a Studiului de Fezabilitate era de 18 luni, potrivit CNAIR.

Pentru lotul 1 Baia Mare-Dej -Bistrița, CNAIR a desemnat în octombrie Asocierea Quadrante Viaponte-Metroul SA, dar contractele (secțiunea 1 și secțiunea 2) nu au fost semnate fiind depuse contestații (detalii aici)

Este al treilea contract în procedură de reziliere la solicitarea proiectantului după cele cu Search pentru Autostrada A 13 Brașov-Bacău și Drumul Expres Pitești-Mioveni.

Sursă foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Comentarii

  1. CLOWNS!
    Nu stim daca facem 1 autostrada peste Meridionali, dar planificam sa facem 3!!! peste Orientali :)))))))
    E foame de bani baietii de la firmele de “fezabilitate” ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *