Petrom a scumpit motorina standard/ Benzina standard se menține sub 7 lei pe litru

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit miercuri, 18 octombrie 2023, motorina standard, cu 4 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat după ce săptămâna trecută s-a ieftinit și a ajuns la sub 7 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează  un preț de 6,95 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,64 lei pentru cel de motorină standard.

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit vineri 13 octombrie 2023, carburanții cu 10 bani pe litru, iar după aceste modificări de prețuri benzina scade sub 7 lei litrul. Pragul de 7 lei pe litru a fost depășit la începutul lunii august. Apoi, sâmbătă, 14 octombrie, prețul benzinei a fost redus cu încă un ban.

O altă ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, tot cu câte 10 bani pe litru. Marți, 10 octombrie, benzina s-a mai ieftinit cu 1 ban.

Petrom a ieftinit și joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei standard a scăzut cu 1 ban pe litru, după o serie de scumpiri care au dus prețul motorinei spre 8 bani pe litru.

Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

La stațiile din Capitală, potrivit plinul.ro, un litru de benzină standard costă marți între 6,91 lei și 6,96 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,62 și 7,65 de lei pe litru. Diferența dintre benzină și motorină este acum de 69 de bani.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,7%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 2,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *